Αυγενάκης: «Μετά τα Χριστούγεννα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα»

Συντάκτης: Share:

Ο Λευτέρης Αυγενάκης μίλησε για την κατάσταση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και το πότε θα είναι σε θέση οι ομάδες να επιστρέψουν στη δράση και επεσήμανε πως το restart θα γίνει μετά τα Χριστούγεννα.

O Υφυπουργός Αθλητισμού μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης «Team FM 102» τόνισε: «Καταλαβαίνω τα προβλήματα και την αγωνία των αθλητών και αθλητριών, όπως για παράδειγμα οι γυναίκες της πρώτης κατηγορίας του μπάσκετ που μού στέλνουν υπομνήματα ή αθλητές από την κολύμβηση, όμως οι αποφάσεις παίρνονται καθαρά καθ’ υπόδειξη των λοιμωξιολόγων.

Τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα, αλλά και οι διοργανώσεις των ατομικών αθλημάτων, θα ξεκινήσουν σταδιακά και ύστερα από την έγκριση των λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ο μηχανισμός τακτικού ελέγχου για τους αθλητές όλων των κατηγοριών, οπότε μέχρι να καλυτερεύσει η κατάσταση υγειονομικά στην χώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι.

Εκτός από αυτό, ούτε οι αθλητικές εγκαταστάσεις των ερασιτεχνικών σωματείων μπορούν αυτή την στιγμή να σηκώσουν το βάρος των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Προσωπική μου εκτίμηση, στα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα θα επιστρέψουμε σε δράση μετά από τα Χριστούγεννα».