Ερυθρός Αστέρας-Παρτιζάν: Άγριος «πόλεμος» προέδρων – «Έπρεπε να είναι φυλακή», «Πόσα χρωστάτε»

Συντάκτης: Share:

Διαστάσεις «εμφυλίου» έχει πάρει ο «πόλεμος» που έχουν ξεκινήσει οι πρόεδροι του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς και Παρτιζάν, Οστόγια Μιχαΐλοβιτς, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν άσχημους χαρακτηρισμούς.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η διαμάχη των δύο κορυφαίων συλλόγων του σερβικού μπάσκετ. Στους τελικούς της περσινής σεζόν της Αδριατικής Λίγκας σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια από τους οπαδούς των δύο ομάδων, ενώ το τελευταίο «επεισόδιο», τουλάχιστον στο γήπεδο, έλαβε χώρα τη Δευτέρα (28/11).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Αδριατικής Λίγκας, οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν τους «ασπρόμαυρους», αλλά το ματς διακόπηκε, με τους διαιτητές να ζητούν μερική εκκένωση εξεδρών, λόγω των αντικειμένων που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο.

Ωστόσο, λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ, ο Οστόνια Μιχαΐλοβιτς, ο πρόεδρος της Παρτιζάν είχε ρίξει «λάδι» στη φωτιά, έπειτα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο «Jutro TV», όταν και επιτέθηκε – φραστικά – στον ομόλογό του του Ερυθρού Αστέρα.

«Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα δεν είναι στη δημόσια σκηνή την τελευταία τριετία. Όμως, ήταν εκεί για 30 χρόνια, τόσο στην πολιτική, όσο και στον αθλητισμό. Όλοι γνωρίζουμε πώς δουλεύει και πώς επιβιώνει σε όλο αυτό», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε: «Τους έχει προδώσει όλους και έχει επιβιώσει. Από τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς μέχρι τον Ντράγκαν Τζίλας, που τον έφερε στον Ερυθρό Αστέρα. Στην πραγματικότητα θέλησε να βάλει έναν… στόχο πάνω από τα κεφάλια μας και αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Αντί να βρίσκεται στη φυλακή, βγαίνει στην τηλεόραση και μας “χτυπάει”».

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ο Οστόνια Μιχαΐλοβιτς έχει αποδεχθεί τρεις φορές την πρόσκληση για να βρεθεί στο ίδιο στούντιο με τον Νεμπόισα Τσόβιτς, όμως, ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα έχει απαντήσει αρνητικά.

Λίγες ώρες αργότερα, ο τελευταίος έδωσε την απάντησή του, κρατώντας ψηλά την ένταση. «Είδα την τοποθέτηση του Μιχαΐλοβιτς, η οποία είναι αντίστοιχη του ρόλου που κατέχει. Ανάξια. Ένας “μικρός” άνθρωπος, του οποίου το βιογραφικό δεν μπορεί να φτιαχτεί ούτε από τα χρήματα. Εν συντομία, είναι ο λάθος άνθρωπος στη λάθος θέση», ήταν η αρχική του τοποθέτηση.

Και κατέληξε: «Όσο για αυτά που με κατηγορεί, θα έπρεπε να μας απαντήσει πόσα χρωστάει η Παρτιζάν σε φόρους. Ασχολήθηκε με το βιογραφικό μου και θα απαντήσω σε αυτό, για εκείνον που εργάστηκε ως μηχανικός αυτοκινήτων. Η συζήτηση στο ίδιο στούντιο μαζί του είναι κάτι που δεν θα έκανα και δικαιούμαι να μην το κάνω. Είχε την ευκαιρία να με δει στο δικαστήριο τρεις φορές, αλλά δεν ήρθε σε καμία από τις ακροάσεις, ακόμα και όταν αυτές ήταν ύστερα από δικές του αγωγές. Νομίζω πως αυτό αρκεί για να καταλάβουν οι έξυπνοι άνθρωποι τα πάντα».