Ιτούδης: «Είναι συγκινητικό που 16-17 χιλιάδες κόσμου ήρθαν στο γήπεδο στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου»

Συντάκτης: Share:

Ο Δημήτρης Ιτούδης σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στάθηκε στην βροντερή παρουσία του κόσμου στις εξέδρες του ΟΑΚΑ.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Μιλώντας εξ ονόματος όλων, είναι συγκινητικό που 16-17 χιλιάδες κόσμου ήρθαν στο γήπεδο στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου. Σημαίνει πως οι Έλληνες στηρίζουν την Εθνική ομάδα και πιστεύω πως η ομάδα μπόρεσε να τους ανταμείψει. Δεν ξέρω κάθε φορά πώς θα είναι το αποτέλεσμα, αλλά πάντα θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αντιμετωπίσαμε το ματς ως φιλικό παιχνίδι, δοκιμάσαμε πράγματα που κάναμε στην προπόνηση και βάλαμε διαφορετικά σχήματα για να δούμε πού πονάμε. Μας χαροποιεί ότι είχαμε τουλάχιστον 6-7 βουτιές για να πάρουμε μπάλες. Δώσαμε μάχες, είτε σε ψηλά είτε σε χαμηλά σχήματα. Αυτό θα πρέπει να μας ακολουθήσει από την αρχή ως το τέλος και ιδιαίτερα όταν ο αντίπαλος προσπαθεί να επιστρέψει στο ματς. Εκεί θα πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση και νομίζω τη δώσαμε. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε 17 χρόνια στο τρανζίσιον δημιουργώντας πολλά λάθη στον αντίπαλο. Τουλάχιστον για αυτή τη φάση της προετοιμασίας μάς ικανοποιεί. Πλέον έχουμε εικόνα με κανονικές συνθήκες και αυτό θα μας βοηθήσει. Βίντεο, ανάλυση, προσπάθεια και μετά όλα αυτά ξανά».

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την εικόνα της ομάδας όταν δεν θα είναι στο παρκέ: «Αν παίζει 30 λεπτά έτσι, είμαστε μια χαρά (γέλια). Εφόσον έχεις αυτόν τον παίκτη πρέπει να τον χρησιμοποιήσεις. Σήμερα έπαιξε 20 λεπτά. Όμως είχαμε καλές φάσεις και όταν δεν ήταν εκείνος στο παρκέ. Ο Θανάσης δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί σε τρεις θέσεις. Ανοίξαμε το ροτέισον. Ο Γιάννης είναι αυτός που είναι, είναι στην κορυφή του κόσμου και ήρθε συγκεντρωμένος και με μεγάλο κίνητρο, όπως όλα τα παιδιά. Μας λείπει ένας ακόμη δημιουργός και ένας ψηλός. Ελπίζουμε για το καλύτερο, κάνουν προσπάθεια με το ιατρικό επιτελείο να επιστρέψουν. Θα πράττουμε ανάλογα με το τι επιτάσσει η συνθήκη κάθε φορά στο παρκέ».

Για τον αν τον προβληματίζει ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έχει πολλές ασίστ με την Εθνική ομάδα: «Οι ασίστ είναι δουλειά των δύο, όχι του ενός. Είναι αυτός που θα πασάρει και αυτός που θα σκοράρει. Επίσης η δημιουργία δεν είναι πάντα αυτού που δίνει την τελική πάσα. Δεν είμαι αυτής της λογικής και δεν είναι έτσι τα πράγματα».