Σταμολάμπρου: «Ανυπομονώ για το Ευρωμπάσκετ, θα δούμε τα λάθη μας και θα βελτιωθούμε»

Συντάκτης: Share:

Με δηλώσεις της στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ), η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου αναφέρθηκε στην πρόκληση που έχει μπροστά του το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας, τονίζοντας πως είναι περιμένει πως και πως την έναρξη του τουρνουά.


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου:

Για το Ευρωμπάσκετ: «Είμαι ανυπόμονη να ξεκινήσουν οι αγώνες. Περιμένω να έρθει η μέρα να μπούμε στο αεροπλάνο για Βαλένθια. Δεν θεωρώ ότι έχουμε άγχος ή πίεση. Είμαστε μια νέα ομάδα η οποία θα κάνει ό,τι καλύτερο και θα δίνει το 100% στο παρκέ».

Αν η συμμετοχή στο Ευρωμπάσκετ ξυπνά ευχάριστες μνήμες από το 2017: «Δεν περίμενα στην πρώτη μου συμμετοχή σε Ευρωμπάσκετ να έχουμε μια τόσο μεγάλη επιτυχία και να περάσουμε στα ημιτελικά. Θυμάμαι να προσπαθώ να απορροφήσω κάθε δευτερόλεπτο από όσα γινόταν στους αγώνες και στις προπονήσεις.

Είναι τεράστια ευκαιρία να αγωνιστεί κανείς σε μια τέτοια διοργάνωση. Και σίγουρα την πορεία μας το 2017 και τις εμπειρίες που αποκομίσαμε θα τα χρησιμοποιήσουμε σαν οδηγό για το φετινό Ευρωμπάσκετ. Χωρίς αυτό βέβαια να μας γεμίζει πίεση, ότι η Εθνική θα πρέπει να πετύχει κάτι ανάλογο. Είμαστε ομάδα με νεαρές παίκτριες».

Για το τι έχει αλλάξει σε εκείνη μετά από τέσσερα χρόνια: «Έχω ωριμάσει μπασκετικά και η σκυτάλη έχει περάσει πλέον σε εμάς. Θεωρώ πως έχω δουλέψει όλα αυτά τα χρόνια και είμαι έτοιμη να ανταποκριθώ στον ρόλο που θα μου δώσει ο προπονητής».

Για τα φιλικά με την Ουγγαρία: «Θετικά είναι τα πρώτα συμπεράσματα. Είδαμε τι κάνουμε σωστά και τι λάθος στο παρκέ. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης σε άμυνα και σε επίθεση. Σίγουρα θα δούμε τα λάθη μας προκειμένου να τα βελτιώσουμε τις επόμενες ημέρες και να είμαστε έτοιμες για το Ευρωμπάσκετ. Έχουμε πολλά και δυνατά φιλικά μέχρι την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων που θα μας βοηθήσουν».