Μεσίνα: «Ο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής»

Συντάκτης: Share:

Ο Ετόρε Μεσίνα σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην επιρροή που είχε από τους Ντούσαν Ίβκοβιτς και Γκρεγκ Πόποβιτς, αλλά και στην αξία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού της ιταλικής ομάδας:

Για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς: «Ο κόουτς Ίβκοβιτς ήταν ένας από τους θρυλικούς δασκάλους. Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που προσκλήθηκα να μιλήσω και να διδάξω στη σχολή που έχει το όνομά του. Είναι όμορφος τρόπος να τιμήσουμε την κληρονομιά που άφησε στο μπάσκετ, όχι μόνο σε εκείνο της Σερβίας, αλλά στο διεθνές μπάσκετ. Έμαθα πολλά από εκείνον. Οι ομάδες του ήταν πάντα εξαιρετικά προετοιμασμένες. Πιστεύω ότι η πειθαρχία και η οργάνωση που έδειχναν οι ομάδες του είναι κάτι που πρέπει να μάθουν όλοι οι προπονητές».

Για το Πόποβιτς: «Μαθαίνεις πολλά από τον κόουτς Ποπ. Είναι ένας ζωντανός θρύλος. Δεν υπάρχει ημέρα που να μην σε εκπλήξει με κάτι. Έχει τόσο μεγάλες γνώσεις τόσο για το μπάσκετ, όσο και για τη ζωή… Ήταν μεγάλη χαρά που συνεργάστηκα μαζί του».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Φυσικά, ο Ζέλικο είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος προπονητής και είναι μεγάλη τιμή για όλους μας που τον έχουμε πίσω στην Ευρωλίγκα και θα τον αντιμετωπίσουμε. Δεν είναι εύκολο να νικάς μέσα στο Βελιγράδι. Αλλά, θα δούμε… Το σίγουρο είναι ότι οι Ερυθρός Αστέρας και Παρτίζαν φέρνουν το υψηλό επίπεδο στην Ευρωλίγκα».

Για τη διαμάχη στο ευρωπαϊκό μπάσκετ: «Πιστεύω ότι πρέπει να κάνουμε μεγάλα βήματα μπροστά και πιστεύω ότι τα μέρη αυτής της διαδικασίας, Ευρωλίγκα και FIBA, θα πρέπει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν. Αυτή την στιγμή, το καλεντάρι είναι κακό τόσο για τους παίκτες, όσο και για τους προπονητές. Θα πρέπει να βρούμε τρόπο να το εξομαλύνουμε όλο αυτό και να φτιάξουν οι σχέσεις».