Μποντιρόγκα: «Η Euroleague έστειλε σύσταση για την εγγραφή του Καμπάτσο στον Ερυθρό Αστέρα»

Συντάκτης: Share:

Ο πρόεδρος της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα αναφέρθηκε στο θέμα του Φακούντο Καμπάτσο δίνοντας μια νέα διάσταση

Την άποψη ότι ο Φακούντο Καμπάτσο πρέπει να αγωνιστεί στον Ερυθρό Αστέρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Euroleague Ντέγιαν Μποντιρόγκα μιλώντας με κάθε επισημότητα για το ζήτημα.

Η συμμετοχή του Αργεντινού γκαρντ στη Euroleague με τον Ερυθρό Αστέρα, έχει εξελιχθεί σε θρίλερ. Την Τετάρτη η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε πως ο έμπειρος γκαρντ θα είναι σε θέση να παίξει στη διοργάνωση μετά την 1η Μαρτίου, τιμωρώντας με πρόστιμο 25.000 ευρώ τους «ερυθρόλευκους».

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα όμως πήρε θέση και με δήλωσή του στην σερβική ιστοσελίδα Sportal, τόνισε πως η διοργάνωση έστειλε σύσταση στις αρμόδιες αρχές πως ο Καμπάτσο μπορεί να παίξει στα επόμενα παιχνίδια.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος της Euroleague ανέφερε: «Στις 30 Δεκεμβρίου του 2022, η διοίκηση της Ευρωλίγκα έστειλε σύσταση στις αρμόδιες, ανεξάρτητες επιτροπές – την Επιτροπή Ελέγχου Διαχείρισης και την Επιτροπή Οικονομικών, να επιτραπεί η εγγραφή του Φακούντο Καμπάτσο στον Ερυθρό Αστέρα και να του επιτραπεί να αγωνιστεί, γιατί αυτό είναι προς το συμφέρον του ενδιαφέροντος της διοργάνωσης. Την ίδια στιγμή υποστηρίζουμε όλες τις αποφάσεις, που είναι προς την κατεύθυνση της συμμόρφωσης με όλους τους κανονισμούς, οι οποίοι σχετίζονται με τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και το fair play, κάτι που επίσης σημαίνει και ενίσχυση της εποπτείας».

Πλέον το θέμα περνάει στα χέρια του εκτελεστικού διευθυντή της διοργάνωσης, Μάρσαλ Γκλίκμαν, ο οποίος και θα αποφασίσει για το αν ο Καμπάτσο θα παίξει άμεσα στη διοργάνωση.