Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα κατά Μπερτομέου και Ευρωλίγκας

Συντάκτης: Share:
Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα κατά Μπερτομέου και Ευρωλίγκας

Σε σκληρές δηλώσεις περί «αδιαφορίας» του προέδρου της Ευρωλίγκας, Τζόρδι Μπερτομέου για τα εγχώρια πρωταθλήματα, αλλά και ανησυχίας για τα λιγοστά έσοδα που προσφέρει στις ομάδες η κορυφαία διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ στην Ευρώπη, προέβη ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς.

«Αυτό που γίνεται ολοένα και πιο προφανές είναι το γεγονός ότι ο Τζόρντι Μπερτομέου αδιαφορεί κάθε μέρα περισσότερα για τα εγχώρια πρωταθλήματα. Το ερώτημα είναι, αν τώρα που το μπάτζετ μεγαλώνει, θα μεγαλώσει αντίστοιχα και το μπάτζετ της Ευρωλίγκας; Οι ομάδες θα πρέπει να αρχίσουν να κερδίζουν χρήματα. Αυτή τη στιγμή έχουν πενιχρά έσοδα. Μία νίκη στο ποδόσφαιρο προσφέρει 2.7 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην Ευρωλίγκα 37.000. Ασφαλώς και όπως καταλαβαίνουν όλοι, προσπαθούμε να φέρουμε το σύστημα του ΝΒΑ στην Ευρώπη, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι αυτό μπορεί να συμβεί. Το μπάτζετ της Ευρωλίγκας αυτή τη στιγμή είναι 65 εκ. και με την IMG παρούσα θα έπρεπε να είναι 95 εκ.», σχολίασε αρχικά και προσέθεσε:

«Αλλά αν υπολογίζεις τα μπάτζετς όλων των ομάδων της Ευρωλίγκας, είναι περισσότερα από 500 εκ. τη σεζόν. Στην ΟΥΕΦΑ έχουν ένα μπάτζετ 7 δις! Πρέπει να κάνουμε τη διοργάνωση πιο επικερδή. Κατά τη γνώμη μου το concept της Ευρωλίγκας δεν είναι καλό, αλλά εμείς είμαστε πολύ μικροί για να παλέψουμε για αυτό. Ή, ίσως προσωπικά να είμαι πολύ μεγάλος για να το παλέψω. Τα σπορ έχουν αλλάξει πολύ. Όλοι κοιτάζουν το κέρδος πια. Δεν υπάρχει συναισθηματισμός. Το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Σε ό,τι αφορά σε εμάς, κοιτάξτε τους αριθμούς: Αν κάνουμε 12 με 15 νίκες, θα πάρουμε 37 χιλιάδες για κάθε μία από αυτές. Προσθέστε και 200 χιλιάδες από τα τηλεοπτικά. Δε θέλουμε να παίζουμε στην Ευρωλίγκα μόνο για τα χρήματα. Θέλουμε να δείξουμε ότι έχουμε σταθερότητα. Εμείς έχουμε ένα μέσο όρο μπάτζετ γύρω στα 6.5 εκ. ευρώ. Το 25% από αυτά προέρχονται από την κυβέρνηση».

Scroll Up