Δρακόπουλος: «Πρέπει να μπουν κριτήρια εμπορικότητας»

Συντάκτης: Share:

Ο Θόδωρος Δρακόπουλος τοποθετήθηκε επί των όσων αποφασίστηκαν στο χθεσινό διοικητικό συμβούλιο στον ΕΣΑΚΕ, αναφέρθηκε στις αποφάσεις που λήφθηκαν επί του αγωνιστικού αλλά και στα κριτήρια εμπορικότητας τα οποία πρέπει να συνοδεύσουν τα αντίστοιχα οικονομικά.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Δεν γινόταν να υπάρξει υποβιβασμός ομάδας, το λέει και ο κανονισμός από τη στιγμή που δεν τελείωσε το Πρωτάθλημα. Αν πάμε και στο ηθικό κομμάτι, ο Άρης είχε φτάσει τον Πανιώνιο, το μομέντουμ ήταν υπέρ του και πώς θα έριχνες τον Άρη από ηθικής άποψης; Η πρόταση για την ανάδειξη Πρωταθλητή τέθηκε από κάποια άλλη ομάδα (σ. σ. Λαύριο) προς τιμήν των παικτών και των παραγόντων του Παναθηναϊκού για την προσπάθεια τους και σκεφτήκαμε ότι ήταν καλό για την ενότητα του ΕΣΑΚΕ. Η πρόταση έγινε, δεν έφερε κανείς αντίρρηση, ούτε καν η ΑΕΚ η οποία θα μπορούσε να εκφράσεις αντίρρηση. Αν η ΑΕΚ είχε άλλη άποψη, προσωπικά θα ψήφιζα κατά της ανάδειξης Πρωταθλητή. Ο Παναθηναϊκός πάντως δεν πρότεινε, ούτε ζήτησε κάτι», είπε.

 

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι είναι τραγικό να αποφεύγεται συστηματικά η προσθήκη κριτηρίων εμπορικότητας στο Πρωτάθλημα με συνέπεια να αγωνίζονται ομάδες οι οποίες παίζουν μπροστά σε 100-200 φιλάθλους, απάντησε: «Έχετε δίκιο, πέραν των οικονομικών κριτηρίων που τέθηκαν, συζητήθηκαν αλλά και θα ψηφιστούν στην επόμενη συνάντησή μας, προσωπικά έχω εκφράσει επανειλημμένως ότι πρέπει να μπουν εμπορικά κριτήρια γιατί θα φτάσουμε στο σημείο να κάνει κανείς μια ομάδα στον Σκορπιό και θα πηγαίνουμε να παίζουμε στον Σκορπιό», είπε και ρωτήθηκε για την υποβάθμιση του κριτηρίου της εμπορικότητας ακόμη και στη μοιρασιά των χρημάτων από τη διάθεση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. «Αυτό έχει δύο όψεις. Από τη μία πλευρά είναι δίκαιο μια ομάδα η οποία είναι πιο μεγάλη σε επίπεδο φιλάθλων και εμπορικότητας να εισπράξεις περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά. Από την άλλη πλευρά όμως, η υγεία του Πρωταθλήματος απαιτεί ισορροπία και οι αδύναμες να παίρνουν περισσότερα χρήματα ούτως ώστε να ισχυροί να στηρίξουν τους υπόλοιπους. Φέτος για παράδειγμα, ο αγώνας που είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση ήταν το Αρης-ΠΑΟΚ».

 

Επί της άποψης ότι διαπιστώνεται έλλειψη σεβασμού απέναντι σε παραδοσιακές ομάδες (της Θεσσαλονίκης) οι οποίες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, απάντησε: «Ναι υπάρχει, γιατί ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του πλευρά κι αυτό είναι κακό. Θα πρέπει πρώτα απ’ όλα όλοι να κοιτούμε πρώτα το παιχνίδι, το μπάσκετ και όχι τη δική μας ομάδα».

 

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει (από πλευράς αποφάσεων) για την επόμενη χρονιά, σημείωσε: «Καταρχήν θα πρέπει η διαιτησία να πάει στον ΕΣΑΚΕ, να μην έχει σχέση η ΕΟΚ και να πληρώνονται οι διαιτητές από εμάς, ως επαγγελματίες. Δεύτερον, πρέπει να δούμε το θέμα του στοιχήματος σε συνεργασία με τη sportradar ούτως ώστε να αποκλείσουμε κάθε κακό σενάριο. Να έχουμε τον έλεγχο της κατάστασης γιατί χαλάει όλο το image του Πρωταθλήματος. Και μόνο οι φήμες είναι αρκετές γιατί καταστρέφουν το Πρωτάθλημα. Τρίτον, πρέπει να υπάρχουν οικονομικά κριτήρια, να υπάρξει ένα νοικοκύρεμα γιατί η φήμη που έχει το Πρωτάθλημα είναι κακή κι αυτό αποτρέπει παίκτες να έρθουν εδώ».

 

Πηγή: Metropolis 95.5

Scroll Up