Η ψηλοί και η παρένθεση…

Συντάκτης: Share:
Η ψηλοί και η παρένθεση…

Οι εξαιρετικά πειστικές και «χορταστικές» μέχρι τώρα εμφανίσεις του Ηρακλή στο Ιβανώφειο, πέρα από την ανάδειξη αρετών της ομάδας και την απόκρυψη βασικών αδυναμιών της, εμπεριείχαν και το απαραίτητο, αλλά και ενθαρρυντικό στοιχείο της τακτικής βελτίωσης.

Πολύ περισσότερο στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Άρη και κατά έναν συμπαθητικό βαθμό στον αντίστοιχο με το Ρέθυμνο, η ομάδα έβαλε στο παιχνίδι της τα συστήματα του Γιάννη Καστρίτη, τα οποία αφορούσαν στους παίκτες της ρακέτας.

Μπορεί Μανωλόπουλος και Κακαρούδης να είναι «τεσσάρια» τα οποία αρέσκονται στο περιφερειακό σουτ, το φετινό ρόστερ, ωστόσο, διαθέτει και τρία «πεντάρια», που «έχουν» το παιχνίδι κάτω από το καλάθι.

Στον αγώνα με τον Άρη ο Γκάρετ τροφοδοτήθηκε σημαντικά και έκανε «πράγματα και θαύματα», ενώ σε αυτόν με το Ρέθυμνο ο Ντέιβις ήταν εκείνος, που έκανε αισθητή την παρουσία του.

Αντιθέτως, στον αγώνα της Basket League στο Περιστέρι, και στους αγώνες κυπέλλου σε Αλεξάνδρειο και «Μελίνα Μερκούρη», το συγκρότημα του Ημίθεου απέτυχε να βάλει στο παιχνίδι τους ψηλούς του και να εκμεταλλευτεί την παρουσία τους ή – τουλάχιστον – δεν κατόρθωσε να τους εκμεταλλευτεί με επιτυχία, όπως προδίδουν τα στατιστικά.

Έχοντας μπροστά τους μία ακόμη εκτός Ιβανωφείου αναμέτρηση, αυτή στο Κλειστό της Νεάπολης με τη Λάρισα, οι «κυανόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν την πρόκληση του να αποδείξουν ότι η καταλυτική συμμετοχή των σέντερ στον επιθετικό τομέα δεν αποτελεί μια παρένθεση, η οποία ανοίγει και κλείνει στο Ιβανώφειο και αυτό είναι κάτι, που προσπαθεί να εμπεδώσει μέσα από τις καθημερινές προπονήσεις η τεχνική ηγεσία…

Scroll Up