Νίκησε, προκρίθηκε και… «περιμένει» τους Αμερικανούς

Συντάκτης: Share:

Σημαντική η «κυανόλευκη» νίκη στο Αλεξάνδρειο κόντρα στον Άρη, όπως και η πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου και μάλιστα μέσα από μία επικράτηση, που ήλθε στην εκπνοή της αναμέτρησης.

Μεγάλο σημασία για τον Γιάννη Καστρίτη έχει και το γεγονός ότι – με αυτό το αποτέλεσμα – τονώνεται η ψυχολογία της ομάδας ενόψει της συνέχειας και κερδίζεται πολύτιμος χρόνος μέχρι να «βρεθούν» ως ομάδα, αλλά και σε ατομικό επίπεδο, άπαντες στο έμψυχο δυναμικό των «κυανολεύκων».

Σε ατομικό επίπεδο διαφοράς, είναι κραυγαλέα προφανές (από την περίοδο της προετοιμασίας ακόμη) ότι ο Καναδός Ολίβιερ Χάνλαν και ο Βρετανός Τέντι Οκερέαφορ από τη πρώτη στιγμή αποδίδουν αυτό, που ο κόουτς ανέμενε να αποδώσουν.

Ο Καναδός, σε κάθε παιχνίδι είναι ο επιθετικός ηγέτης της ομάδας (όπως συνέβη και στη μάχη του κυπέλλου), ενώ ο Βρετανός (αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι στον αγωνιστικό προγραμματισμό λογίζεται ως ο αναπληρωματικός πλέι μέικερ) βοηθά σε κάθε παιχνίδι.

Αντιθέτως, ο 37χρονος τεχνικός θα πρέπει να περιμένει (εκτός από την εξεύρεση χημείας, ρυθμού και φόρμας από το σύνολό του) την ατομική ταύτιση των Τζαμάλ Σούλερ και Λενζέλ Σμιθ με τις πραγματικές δυνατότητές τους, καθώς – επί του παρόντος – φαίνονται εξαιρετικά επηρεασμένοι από την απώλεια σχεδόν όλων των φιλικών αγώνων και των περισσότερων προπονήσεων της προετοιμασίας.

Όσο για τους δύο Αμερικανούς ψηλούς, Ντάριους Γκάρετ και Άλεξ Ντέιβις δεν έχουν βρει τρόπο να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, όμως διατηρούν το ισχυρό ελαφρυντικό του ότι το σύστημα της ομάδας δεν προβλέπει – έως τώρα – παιχνίδι στη ρακέτα και δεν τους τροφοδοτεί, καθώς – συστηματικά – εκφράζεται επιθετικά από την περιφέρεια…