Μπαρτζώκας:«Πάντα οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση»

Συντάκτης: Share:

Ενόψει του αγώνα με την Βαλένθια ο Γιώργος Μπαρτζώκας θέλησε να δώσει το έναυσμα στους παίκτες του για να βγάλουν μεγάλη ένταση στο παρκέ.

 

Αναλυτικά όσα είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού:

 

«Πάντα οι νίκες φέρνουν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνει ο ένας με τον άλλον. Από την άλλη είναι και παγίδα. Ο εφησυχασμός στην Ευρωλίγκα είναι μεγάλο πρόβλημα. Καμία ομάδα δεν πρέπει να υποτιμήσεις, όλες οι ομάδες είναι δύσκολες και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν. Γενικά είμαστε σε μία καλή κατεύθυνση. Αν είμαστε πλήρεις, πιστεύω είμαστε μία καλή ομάδα.

Είναι προφανές ότι επιθετικά είναι πολύ καλή ομάδα, γιατί είναι η δεύτερη επίθεση στην διοργάνωση. Έχουν δημιουργία από όλους τους παίκτες, έχουν εκτέλεση τόσο με πρόσωπο, όσο και με πλάτη στο καλάθι. Ο Τόμπι και ο Ντούμπλιεβιτς που παίζουν στο “5” σουτάρουν καλά απ’ έξω. Είναι μία ομάδα με πολλές ιδιαιτερότητες και βάζουν πολλά αινίγματα στους αντιπάλους, γι’ αυτό άλλωστε πηγαίνουν καλά. Εκτός του ότι έχουν έναν κορμό παικτών που παίζουν χρόνια μαζί συν τις προσθήκες που έκαναν με παίκτες με εμπειρία από την Ευρωλίγκα. Είναι μία δυσκολοκατάβλητη ομάδα που παίζει καλύτερα εκτός έδρας, όπως είπε και ο προπονητής τους. Πρέπει να παίξουμε με μεγάλη ένταση ένα physical παιχνίδι αν θέλουμε να κερδίσουμε.

Εδώ σιγά-σιγά νιώθεις να μειώνεται η σημαντικότητα ενός παιχνιδιού, όταν δεν βλέπεις ένα γήπεδο γεμάτο, ενώ εκτός έδρας είναι όλη η αποστολή μαζεμένη, έχουμε ένα πρόγραμμα όλοι μαζί. Εγώ θεωρώ ότι είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στα εκτός έδρας παιχνίδι, παρά στα εντός και νομίζω ότι με όλες τις ομάδες συμβαίνει αυτό, γιατί τα αποτελέσματα αυτό δείχνουν».