Ομάδα για την προστασία των δικαιωμάτων των Αφροαμερικανών δημιούργησε ο Λεμπρόν Τζέιμς

Συντάκτης: Share:

Ο άσος των Λος Αντζελες Λέικερς, Λεμπρόν Τζέιμς,δημιουργεί ομάδα μαζί με άλλους διάσημους μαύρους προκειμένου να αποτρέψει την προσπάθεια καταστολής της ψήφου των αφροαμερικανών.

Η ομάδα του Τζέιμς, που λέγεται «More Than a Vote», θα επικεντρωθεί στην εκπαίδευση και την προστασία των μαύρων ψηφοφόρων, καθώς και στην ενεργοποίηση περισσότερων ατόμων, προκειμένου να εμφανιστούν στις κάλπες για τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

 «Αισθανόμαστε ότι ακουγόμαστε περισσότερο και αυτή είναι η στιγμή για εμάς να κάνουμε επιτέλους τη διαφορά» δήλωσε ο Τζέιμς στους «New York Times».

Ο Τζέιμς και άλλες διασημότητες που αναμένεται να συμμετάσχουν – όπως ο παίκτης των Ατλάντα Χοκς, Τρέι Γιανγκ, ο κωμικός Κέβιν Χαρτ και ο επιχειρηματίας Μάβερικ Κάρτερ – θα χρησιμοποιήσουν την παρουσία τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να παρέχουν πληροφορίες στους ψηφοφόρους.

Το σχέδιό τους έρχεται σε μια στιγμή που οι Αμερικανοί ανησυχούν για ξένες παρεμβάσεις στις εκλογές, ενώ η πανδημία του κορονοϊού έχει θέσει ερωτήματα σχετικά με την ασφαλή ψηφοφορία και οι ακτιβιστικές ομάδες ανησυχούν για την «καταστολή» των ψηφοφόρων.

«Θα υπάρξει μια ενεργή εκστρατεία καταστολής», υποστήριξε άτομο που ανήκει στο περιβάλλον του Τζέιμς. «Αυτοί οι αθλητές είναι τα πιο αξιόπιστα μέλη των κοινοτήτων τους».

Η απάθεια, οι διαδικτυακές εκστρατείες παραπληροφόρησης και οι προσπάθειες περιορισμού των δικαιωμάτων ψήφου, θεωρήθηκαν υπεύθυνες για τη χαμηλή συμμετοχή των μαύρων στις εκλογές του 2016.

Την Τρίτη, πολλοί άνθρωποι περίμεναν ώρες να ψηφίσουν αυτοπροσώπως κατά τη διάρκεια των ταραχών δημοτικών εκλογών της Τζόρτζια, ειδικά σε κομητείες με μεγάλους πληθυσμούς μαύρων εντός και γύρω από την Ατλάντα, όπου δεκάδες εκλογικά τμήματα έκλεισαν λόγω ανησυχιών για τον κορονοϊό.

Ο Τζέιμς ήταν μεταξύ πολλών αθλητών υψηλού προφίλ που μίλησαν για την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ένα περιστατικό που οδήγησε σε διαμαρτυρίες παγκοσμίως.