Μέξας: «Δεν αρμόζει αυτή η θέση στον ΠΑΟΚ, αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε»

Συντάκτης: Share:

Ο Κώστας Μέξας έκανε τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του ΠΑΟΚ, εκφράζοντας την πίστη και την αισιοδοξία του ότι η ομάδα, θα πετύχει το στόχο της.

 

Αναλυτικά όσα είπε…

Για τις πρώτες του μέρες στον ΠΑΟΚ:

«Είναι πολύ μεγάλη χαρά που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ και παράλληλα, μια πολύ μεγάλη ευθύνη, σε μια δύσκολη κατάσταση για τον οργανισμό. Είναι πολύ μεγάλη τιμή που με εμπιστεύτηκε η ομάδα σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή. Τα παιδιά δείχνουν πολύ μεγάλη θέληση στις πρώτες μέρες με την ομάδα.

Θεωρώ ότι αν συνεχίσουμε στον ίδιο ρυθμό και το επόμενο διάστημα, αρχικά μέχρι το παιχνίδι με τον Ήφαιστο, γιατί θα πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι και παρά τις απουσίες λόγω εθνικών ομάδων, θεωρώ ότι η ομάδα, έχει στοιχεία βελτίωσης και θα μπορέσουμε να είμαστε, όπως πρέπει να είμαστε, ανταγωνιστικοί, για να διεκδικήσουμε τη νίκη μέσα στη Λήμνο».

 

Για το ρόστερ του ΠΑΟΚ και πως μπορεί να αξιοποιηθεί:

«Το ρόστερ μας είναι πολύ ποιοτικό και θεωρώ ότι δε μας αρμόζει η θέση που έχουμε. Θεωρώ όμως ότι ήτανπολλά μαζεμένα πράγματα. Το γεγονός ότι η ομάδα έπαιζε Ευρώπη, δε βοηθούσε να κάνει προπόνηση και να μπορέσουν τα τέσσερα παιδιά που έχουν έρθει τον τελευταίο μήνα να μπουν στην ομάδα. Ήταν πολύ δύσκολο για όχι μόνο για τον Κώστα (σ.σ. Χαραλαμπίδης) που ήταν ο προπονητής, αλλά για οποιονδήποτε προπονητή θα ήταν πολύ δύσκολο, να αποκτήσει η ομάδα γρήγορα συνοχή, χημεία και να βρουν οι παίκτες καινούργιους ρόλους, αλλά και να τους αποδεχτούν.

Αυτήν τη στιγμή, με τη διακοπή του πρωταθλήματος, έχουμε τη δυνατότητα να μπορέσουμε να εντάξουμε αυτά τα νέα παιδιά λίγο παραπάνω στην ομάδα, να βάλουμε και κάποια καινούργια πράγματα και να μπούμε στην τελική ευθεία, όσο γίνεται πιο έτοιμοι για να πετύχει η ομάδα το στόχο της. Ο καθένας πρέπει να κάνει θυσίες σε κάποια πράγματα, γιατί αν δεν κάνουμε όλοι θυσίες, ο καθένας στο ρόλο που θα έχει, δε θα υπάρξει βελτίωση. Ο στόχος είναι αυτός. Όλοι μαζί αποφασισμένοι, να προσπαθήσουμε να κάνουμε τις νίκες που πρέπει. Πάντα, όμως, πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και διεκδικώντας ό,τι μας αναλογεί από καθένα αγώνα».

 

Για το αν πήρε κάποιο ρίσκο αποδεχόμενος την πρόταση του ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή:

«Για μένα δεν υπάρχει στο μπάσκετ εύκολη δουλειά ή δουλειά χωρίς ρίσκο, σε οποιαδήποτε ομάδα, όποτε κι αν πηγαίνεις. Είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά πραγματικά πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να πετύχει το στόχο της και θεωρώ ότι στο τέλος, θα τα καταφέρουμε».

 

Για αυτά που θα ήθελε να βελτιώσει στην ομάδα:

«Είναι δεδομένο ότι το ρόστερ μας, είναι επιθετικογενές, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και δυνατότητες να κάνουμε κάποια πράγματα στην άμυνα, λίγο καλύτερα. Δίνουμε βάση σε αυτό το κομμάτι, είναι δεδομένο, δεν το κρύβουμε, αρχίζοντας από το αμυντικό τρανζίσιον, που είναι μια μεγάλη πληγή της ομάδας, όλη τη χρονιά. Είναι σημαντικές αυτές οι τρεις εβδομάδες, για να γίνουν κάποια πράγματα τα οποία, δεν υπήρχε χρόνος πριν, για να γίνουν στο βαθμό που έπρεπε να γίνουν. Για μένα είναι πολύ ξεκάθαρα. Δε θεωρώ ότι ένας προπονητής, χωρίς χρόνο προπόνησης, μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα, με καινούργιους παίκτες».

 

Για τους τρεις διεθνείς (Μαργαρίτη, Μπεστ, Ρετ) που είναι να λείψουν αλλά και το θέμα του Σμιθ:

«Με τον Σμιθ, περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και ποια θα είναι η τελική κατάληξη του θέματος, για να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Οι διεθνείς, από τη μία είναι τιμή για την ομάδα να έχει τρεις διεθνείς παίκτες, από την άλλη είναι ένα πρόβλημα αυτήν τη στιγμή, με καινούργιο προπονητή και με αρκετούς καινούργιους παίκτες. Θα προσπαθήσουμε να το υπερκαλύψουμε. Ο Μαργαρίτης, είναι πολύ έμπειρος, δε νομίζω να έχει θέμα. Ο Μπεστ, είναι αρκετό καιρό στην ομάδα, νομίζω έχει προσαρμοστεί στο πρωτάθλημα, ξέρει τι γίνεται, δε θα χρειαστεί πάρα πολύ χρόνο.

Για τον Ρετ είναι λίγο μεγαλύτερο το πρόβλημα. Ελπίζουμε ότι σιγά-σιγά θα τα καταφέρουμε. Μετά, έχουμε ένα παιχνίδι την εβδομάδα και μέσα σε αυτήν, θα μπορεί η ομάδα να δουλεύει καλύτερα. Θα θέλουμε και θα απαιτούμε μεγαλύτερη ενέργεια στα παιχνίδια μας. Θα προετοιμαζόμαστε προφανώς πιο πολύ για τον κάθε αντίπαλο, γιατί με 1-2 προπονήσεις δεν ήταν εύκολο για την ομάδα.

Ο συνδυασμός αυτών των πραγμάτων και το γεγονός ότι έχει ενεργοποιηθεί όλη η οικογένεια του ΠΑΟΚ και οι παίκτες που είναι οι βασικοί πρωταγωνιστές, έχουν αντιληφθεί, νομίζω, σε πολύ μεγάλο βαθμό την κρισιμότητα της κατάστασης, μας κάνει αισιόδοξους για την πορεία της ομάδας, από εδώ και πέρα».