«Ο ΠΑΟΚ τιμάει τις ρίζες του»

Συντάκτης: Share:

Για την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΑΣ ΠΑΟΚ, αναφορικά με την πρόθεση των Τούρκων να μετατρέψουν σε τζαμί, το ιστορικό μνημείο της Αγιάς Σοφιάς, μίλησε ο Άκης Μπεκιάρης.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την ανακοίνωση του ΠΑΟΚ: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας ζωντανός οργανισμός, ο οποίος τιμάει τις ρίζες του και την προσφυγική του καταγωγή, αφουγκράζεται την κοινωνία και αποτελεί ένα κίνημα με πολλές προεκτάσεις. Με αφορμή την πρόθεση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί κινητοποιηθήκαμε, βγάλαμε μια ανακοίνωση, θέλοντας να στρέψουμε τα φώτα της δημοσιότητας σε αυτό το καυτό για εμάς ζήτημα.

Ζητήσαμε από την UNESCO, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ελληνική κυβέρνηση να κινητοποιηθούν ενώ καλέσαμε και τα υπόλοιπα σωματεία να κινηθούν προς την ίδια κατεύθυνση. Δεν έχουμε κάποια εμφανή ανταπόκριση αλλά θέλω να πιστέψω ότι άμεσα θα κινητοποιηθούν και άλλοι σύλλογοι.

Οι σύλλογοι δεν είμαστε μόνο για να κυνηγάμε πρωταθλήματα και εξόδους στην Ευρώπη αλλά καλό θα ήταν να δραστηριοποιούμαστε σε άλλες δράσεις εκτός αθλητισμού. Εμείς παρακολουθούμε το ζήτημα και όπου χρειαστεί θα παρέμβουμε ξανά».

 

Για τα τμήματα του Συλλόγου: «Σταδιακά όλα τα τμήματα επανέρχονται τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα. Σήμερα ξεκινάει και η πισίνα εκμάθησης της Τούμπας και καθημερινά θα κάνουμε ένα μικρό βήμα προς την κανονικότητα».

 

Πηγή: radioprimo