Σχίζας: «Η νίκη θα έρθει μέσα από την άμυνα»

Συντάκτης: Share:

Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Λαύριο (8/12, 15:30) στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής της Basket League, με τον Σχίζα να αναφέρεται στις δυσκολίες του εν λόγω παιχνιδιού μέσα από το προσωπικό του blog στο site του ΕΣΑΚΕ. Ο 29χρονος γκαρντ του «Δικεφάλου του Βορρά» επισήμανε πως η ομάδα του δεν μπόρεσε να προετοιμαστεί κατάλληλα εξαιτίας των απουσιών των τριών διεθνών παικτών.

Αναλυτικά το blog του Σταύρου Σχίζα στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ:

«Γεια σας και πάλι,

Επιστρέφουμε στην δράση μετά από τη διακοπή δύο εβδομάδων για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων. Όλοι μας πήραμε τις απαραίτητες ανάσες, εκτός από τα τρία παιδιά που ήταν στην Εθνική Ελλάδας και τον Γιανίκ Μορέιρα που είχε αγώνες στην Ανγκόλα. Η ξεκούραση ήταν απαραίτητη τόσο για σωματικούς όσο και για ψυχολογικούς λόγους, καθώς τα παιχνίδια το τελευταίο διάστημα ήταν συνεχόμενα και απαιτητικά.

Οι προπονήσεις, πάντως, δεν θα μπορούσαν να έχουν κανονική μορφή, καθώς απουσίαζαν οι διεθνείς, είχαμε και κάποιους τραυματισμούς και ουσιαστικά η μοναδική προπόνηση στην οποία πήραμε μέρος όλοι οι διαθέσιμοι παίκτες, ήταν η σημερινή. Ξεκουραστήκαμε, δηλαδή, αλλά δεν δουλέψαμε με τον τρόπο που θα θέλαμε λόγω των πολλών απουσιών.

Η παραπάνω κατάσταση κάνει το παιχνίδι κόντρα στο Λαύριο πολύ δύσκολο. Πρέπει να βρούμε ρυθμό και νομίζω ότι αυτό πρέπει να γίνει μέσα από την άμυνά μας. Το Λαύριο προετοιμάζεται χωρίς προβλήματα όλο αυτό το διάστημα για αυτόν τον αγώνα, οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό του αγώνα για να πάρουμε τη νίκη.

Στα εξωαγωνιστικά, μπήκαμε στον Δεκέμβριο, αρχίζουν τα κρύα εδώ στη Θεσσαλονίκη και γενικά αυτή η κατάσταση μου θυμίζει το Michigan και τα χρόνια του κολεγίου. Εκεί βέβαια, το χιόνι κάλυπτε τα πάντα για περίπου δύο μήνες κάθε χρόνο!

Στην αρχή ήμουν ενθουσιασμένος, αφού σπάνια έβλεπα χιόνι στα παιδικά μου χρόνια και θυμάμαι ότι οι συμπαίκτες μου στην ομάδα με… κορόιδευαν που με έβλεπαν να το απολαμβάνω».