«Τρίποντη» πρωτιά σε όλη την Ευρώπη

Συντάκτης: Share:

O ΠΑΟΚ σουτάρει φέτος με εξαιρετική επιτυχία έξω από τα 6.75 στους αγώνες του και είναι πρώτος στην Ευρώπη όπως αναφέρει η “ασπρόμαυρη” ΚΑΕ.

 Πιο συγκεκριμένα, ο Δικέφαλος έχει ευστοχήσει στα 74 από τα 178 τρίποντα που έχει επιχειρήσει στους 7 πρώτους αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, σουτάροντας δηλαδή με 41.6%, ποσοστό καλύτερο από κάθε άλλη ομάδα της Basket League.

Όσον αφορά το BCL, ο ΠΑΟΚ μετράει 79/173 τρίποντα με το τέλος του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου, σουτάρει, δηλαδή, με 45.6%, ενώ στην 2η θέση είναι η γαλλική Nαντέρ με 43.3% και στην 3η μία ακόμα ομάδα του ομίλου του, η Χάποελ Χολόν με 42.5%.

Οι πρωτιές όμως, δεν σταματούν εκεί… Αν λάβουμε υπόψιν τις συνολικές επιδόσεις τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα όσο και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο Δικέφαλος σουτάρει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα της Ευρώπης! Όπως θα δείτε στο παρακάτω γράφημα, αυτή την στιγμή υπάρχουν 13 ομάδες στην Ευρώπη που σουτάρουν με ποσοστό μεγαλύτερο του 40%, με το συνολικό 43.6% (153/351), με το οποίο σουτάρει ο ΠΑΟΚ, να είναι το κορυφαίο στην Ευρώπη! Στην 2η θέση είναι η Nαντέρ με 43.2%, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Φενέρμπαχτσε (42.8%), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (42.1%) και Τόφας Μπούρσα (41.9%).

*Η σύγκριση γίνεται ανάμεσα στις ομάδες που συμμετέχουν στην Basket League (Ελλάδα), ACB (Ισπανία), LegaBasket (Ιταλία), LNB (Γαλλία), BBL (Γερμανία), Basketball Super League (Tουρκία), Winners League (Ισραήλ) VTB League και ABA League (Αδριατική λίγκα). Ενώ στηρίζεται στο συνολικό ποσοστό των ομάδων στα εθνικά πρωταθλήματα και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που συμμετέχουν.