Πρέκας: “Νίκη για να σφραγίσουμε την πρόκριση”

Συντάκτης: Share:

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικώ βρίσκεται στην Λισαβόνα για τον αυριανό αγώνα με την Πορτογαλία  στην πόλη Οντιβέλας στο πλαίσιο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2023.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα με νίκη σφραγίζει και τυπικά την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης πετυχαίνοντας τον στόχο του.

Ο ομοσπονδιακός τεχνκός Πέτρος Πρέκας μίλησε για το αυριανό παιχνίδι:

“Έχουμε έναν δύσκολο αγώνα μπροστά μας, γιατί παίζουμε με μια ομάδα που έχει ένα μεγάλο κίνητρο να πάρει την νίκη και να έχει πιθανότητες να περάσει στα τελικά του Ευρωμπάσκετ. Περιμένουμε ένα δυνατό παιχνίδι, καθώς η Πορτογαλία είναι μια ομάδα που πιέζει και παίζει σκληρά και φυσικά αγωνίζεται στην έδρα της. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Πιστεύω, όπως πάντα, ότι θα έχουμε την ενέργεια που απαιτείται, ώστε να πάρουμε τη νίκη, με την οποία σφραγίζουμε την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ”

Επίσης στάθηκε και στην φιλοσοφία που έχει χτιστεί στην ομάδα, αναφέροντας:

“Καταρχήν αυτό που θέλουμε είναι κάνουμε μια νίκη και να προκριθούμε στο Ευρωμπάσκετ κάτι το οποίο σημαντικό για το μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα. Εμείς σαν ομάδα έχουμε έναν ακόμα στόχο, που έχουμε θέσει από το ξεκίνημα της προσπάθειάς μας και αυτός είναι, πάντα να παίζουμε μαζί και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό που μπορούμε. Και αυτό η ομάδα το έχει καταφέρει και έχει χτίσει την ανάλογη κουλτούρα. Πάνω σε αυτό βαδίζουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε χτίζοντας για τα επόμενα χρόνια. Αυτή η φιλοσοφία έχει γίνει κτήμα μας, το νιώθουμε όλοι στην Εθνική Γυναικών και ήταν ένας στόχος που βάλαμε από την αρχή με τη διοίκηση της Ομοσπονδίας”.