Τζόρνταν: Δεν ήθελε το νέο βραβείο του MVP να έχει τη μορφή του

Συντάκτης: Share:

Το νέο βραβείο του MVP είναι αφιερωμένο στον Μάικλ Τζόρνταν. Μόνο που το αγαλματάκι δεν έχει καμία σχέση με τη μορφή του Air. Για όλα φταίει ο ίδιος ο Τζόρνταν.

Το όνομα του Μάικλ Τζόρνταν θα συνοδεύει από εδώ και μπρος το νέο βραβείο του MVP. Ήδη ο Νίκολα Γιόκιτς έγινε ο πρώτος παίκτης του NBA που το πήρε στα χέρια του, μετά από μία εμφάνιση αντάξια ενός MVP, με 43 πόντους, 14 ριμπάουντ και 8 ασίστ.

Ενώ το βραβείο του Καλύτερου Αμυντικού, το οποίο φέρει το όνομα του Χακίμ Ολάζουον, απεικονίζει τον θρυλικό σέντερ των Χιούστον Ρόκετς σε θέση άμυνας,
αυτό του MVP δεν θυμίζει σε τίποτα τον Τζόρνταν.Και υπάρχει εξήγηση. Ο Μάρκ Σμιθ, ο άνθρωπος που ασχολείται με όσα αφορούν για τα trade mark του Τζόρνταν και συνεργάστηκε με το NBA για το σχεδιασμό του τροπαίου, έδωσε τη λύση.
«Έλεγε συνεχώς, “Κοίτα, αυτό δεν είναι το όνομά μου στο βραβείο; Είναι το βραβείο του Πολυτιμότερου Παίκτη Μάικλ Τζόρνταν. Αυτό τα λέει όλα. Δεν έχει σημασία τι βρίσκεται από πάνω. Αυτό έχει σημασία”», ήταν τα λόγια του Τζόρνταν που μετέφερε ο Σμιθ.

Και συνέχισε ότι η πεποίθηση του Τζόρνταν είναι πως κάθε νικητής που βλέπει το τρόπαιο, πρέπει να βλέπει τον εαυτό του επάνω και όχι τον θρυλικό παίκτη των Σικάγο Μπουλς.