Χεντ κόουτς στους Σενζέν Λέοπαρντς ο Ισίδωρος Κουτσός

Συντάκτης: Share:

Ο Ελληνας προπονητής είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο και τα παραδείγματα μόνο λίγα δεν είναι. Πριν από 20 και 25 χρόνια ήταν όχι ακριβώς αδιανόητο, αλλά τρομερά δύσκολο να βγει ένας προπονητής από την χώρα μας για να δουλέψει σε ομάδα του εξωτερικού. Πλέον, όμως, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά και οι Ελληνες προπονητές, που δουλεύουν μακριά από την χώρα μας, είναι πολλοί.

Ο Ισίδωρος Κουτσός είναι ένας από αυτούς. Μέχρι το καλοκαίρι, που μας πέρασε, ήταν στον πάγκο της Εθνικής και του Παναθηναϊκού ως ασίσταντ. Τον Ιούλη μετακόμισε στην Κίνα με αξιόλογο συμβόλαιο για να δουλέψει ως βοηθός στους Σενζέν Λέοπαρντς. Εδώ και μερικές μέρες προβιβάστηκε σε χεντ-κόουτς. Ο λόγος έχει να κάνει με πρόβλημα υγείας του Ζενγκ Γιονγκάνγκ, ο οποίος ήταν ο πρώτος προπονητής της κινεζικής ομάδας.

Είναι δε πολύ πιθανό ο Κουτσός να τελειώσει την χρονιά ως χεντ-κόουτς στους Σενζέν Λέοπαρντς, οι οποίοι βρίσκονται στην τέταρτη θέση και έχουν ξένους τον πρώην παίκτη των Σέλτικς, Τζάρεντ Σάλιντζερ και τον Ασκια Μπούκερ, που είχε ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα από τον Αρκαδικό του Γιάννη Καστρίτη.