Νίκος Πετρουλάκης: «27.500 εν ενεργεία στρατιωτικοί υπό διωγμό, μετά τα 50 τους χρόνια»!

Συντάκτης: Share:

Τεράστια προβλήματα αντιμετωπίζουν 27.500, εν ενεργεία στρατιωτικοί, όπως αποκαλύφθηκε από το Δ.Σ. της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας, στην ενημερωτική συνάντηση που είχαν με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή της «Ελληνικής Λύσης», Νίκο Πετρουλάκη.

Κατά τη συζήτηση, αποκαλύφθηκε ότι «οι 27.500 ΕΠΟΠ, που υπηρετούν αυτή τη στιγμή στον ελληνικό Στρατό, είναι κυριολεκτικά στον αέρα και θα πεταχτούν εκτός υπηρεσίας, μόλις συμπληρώσουν το 50ό έτος της ηλικίας τους, γιατί δεν άλλαξε ο Νόμος, παρά τις υποσχέσεις από το 2019 και ήδη τον Σεπτέμβριο οι πρώτοι στρατιωτικοί θα πεταχτούν εκτός υπηρεσίας, γιατί συμπληρώνουν 50 χρόνια ζωής».

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. των Στρατιωτικών, Αθανάσιος Σαρρής, είπε στον υποψήφιο ευρωβουλευτή και δημοσιογράφο, Νίκος Πετρουλάκη: «Στα τελευταία 10 χρόνια έχουν αποστρατευθεί 12.500 ΕΜΣ, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν, ούτε υπήρξε μέριμνα γι’ αυτό και ο Στρατός μας χάνει στελέχη και αποδυναμώνεται».

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της «Ελληνικής Λύσης», είπε στους στρατιωτικούς: «Πέρα από τις μειώσεις που έχετε υποστεί στον μισθό σας, τώρα σας διώχνουν και από τις Ένοπλες δυνάμεις, πρέπει άμεσα να γίνει παρέμβαση και θα ενημερώσω σχετικά με το πρόβλημα, τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης», Κυριάκο Βελόπουλο, για να παρέμβει στο θέμα και να ξυπνήσει αυτούς που κοιμούνται, τη στιγμή που αποδυναμώνεται ο Στρατός, το Ναυτικό και η Αεροπορία της πατρίδας μας. Πρέπει να αλλάξει ο Νόμος και να παραμείνουν οι 27.500 στρατιωτικοί στο Σώμα και μετά το 50ό έτος της ηλικίας τους, έως την συνταξιοδότησή τους, κι αυτό να γίνει άμεσα».

Στη συνάντηση από πλευράς στρατιωτικών ήταν οι Αθανάσιος Σαρρής, πρόεδρος, Βασίλης Κουϊμτζής, Αντιπρόεδρος, Όλγα Κοντελίδου Γ.Γ., Στέργιος Όρκας, ταμίας, Απόστολος Μπέρκος, Γιάννης Κοντούλης, μέλη, ενώ απουσίαζε ο πάτερ Δημήτρης Πιτάκης, αναπληρωτής Γ.Γ. και ιερέας.

Ο πρόεδρος κ. Σαρρής, χάρισε στον Νίκο Πετρουλάκη ένα πολύ ωραίο κάδρο με τον Μέγα Αλέξανδρο.