«Ο κόσμος δεν θέλει βία – Είναι λίγο προκλητικό αυτό που κάνει ο Αυγενάκης» (vid)

Συντάκτης: Share:

Την δολοφονία του Άλκη σχολίασε στην εκπομπή της Nova, “Monday FC”, ο Ντέμης Νικολαΐδης.

Φορώντας μπλουζάκι του ΠΣΑΠΠ με τα λόγια «μη με χτυπάτε άλλο», θρύλος της ΑΕΚ ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το “αύριο”», ενώ τοποθετήθηκε και για την στάση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τονίζοντας πως «είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει έργο για την πάταξη της βίας. Δύο χρόνια να θυμίσω στον υφυπουργό ότι δεν υπάρχουν οπαδοί στα γήπεδα»!

Αναλυτικά:

«Δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος για το “αύριο”. Ο κόσμος δεν θέλει βία. Αυτοί που δημιουργούν βία είναι κάποια λίγα μέλη φιλάθλων, για μένα δεν είναι καν φίλαθλοι. Είναι άδικο να χρεώνουμε αυτή την πράξη στο ποδόσφαιρο. Έχουν όμως και δίκιο αυτοί που το χρεώνουν. Ξέρουν οι σύνδεσμοι ποια είναι τα κακά μέλη τους. Αλλά δεν μας νοιάζει, τους αφήνουμε γιατί μπορεί να μας χρειαστούν σε κάποιο “ντου”.
Το μόνο που ακούω από την τηλεόραση είναι ύβρεις. Αυτά τα 1000 άτομα, που είναι τώρα στην εξέδρα, είναι προσκεκλημένοι των ομάδων. Μάλλον δεν μας ενδιαφέρει η λεκτική βία. Από εκεί ξεκινάμε. Χίλια άτομα δεν μπορείτε να μην μιλάτε; Από σεβασμό; Έστω φωνάξτε συνθήματα υπέρ της ομάδας σας. Μιλάω για τις διοικήσεις… Τα 1000 άτομα είναι προσκεκλημένοι. Και δεν μπορούν να συμπεριφερθούν καλά; Από σεβασμό, μην μιλάτε. Δεν μου αρέσει αυτό.

Είδα κάτι δηλώσεις από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον υφυπουργό Αθλητισμού. Είπε ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχει γίνει έργο για την πάταξη της βίας. Δύο χρόνια να θυμίσω στον υφυπουργό ότι δεν υπάρχουν οπαδοί στα γήπεδα. Το να πεις ότι δεν υπάρχουν επεισόδια είναι άτοπο, δεν υπάρχουν οπαδοί. Δεύτερον, οι επιθέσεις και τα “ντου” είναι αμέτρητα. Κάποιες δεν τις μάθαμε και ποτέ. Μετά είπε για την διοίκηση της ΕΠΟ. Αυτό δεν πρέπει να το κολλάμε δίπλα σε ένα θλιβερό γεγονός.

Τώρα ανακαλύψαμε ότι οι σύνδεσμοι λειτουργούν χωρίς άδεια και θα παρθούν μέτρα. Και τι κάνατε τόσο καιρό; Τι κάνατε τόσο καιρό; Γιατί δεν τους έχετε κλείσει ήδη; Ας σεβαστεί εμάς που είμαστε μέσα στο ποδόσφαιρο και το αγαπάμε. Βάζει θέμα αλλαγής στην ΕΠΟ. Αυτό πρέπει να γίνει για να αλλάξουμε το ποδόσφαιρό μας, είναι άτοπο να το βάζει τώρα δίπλα σε ένα τόσο θλιβερό γεγονός. Είναι και λίγο προκλητικό. Δεν έχει γίνει τίποτα για την πάταξη της βίας τα τελευταία δύο χρόνια. Θέλει όραμα και αγάπη για το άθλημα».