Οι δύο άξονες και η ρήξη με το Καυταντζόγλειο

Συντάκτης: Share:

Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ βρίσκεται πλέον σε ολομέτωπη σύγκρουση με την κυβέρνηση για το θέμα του Καυτανζογλείου και της πιθανής μετεγκατάστασης της ομάδας εκεί όσο καιρό θα γίνονται οι εργασίες για την Νέα Τούμπα.

Stoiximan: Ένας συναρπαστικός κόσμος πάντα μαζί σου με Fantasy, Missions, MatchCombo & αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! Πάτα εδώ!

Μετά την απόφαση της διοίκησης για να μην παίξει ο ΠΑΟΚ Β’ στο Καυταντζόγλειο, η ασπρόμαυρη ΠΑΕ με τη θέση της τονίζει ότι το βασικό ζήτημα είναι σε ό,τι έχει να κάνει με την μετακόμιση της πρώτης ομάδας.
Από την πλευρά της η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έχει κινηθεί σε δυο άξονες σε ότι αφορά την επόμενη μέρα για την Νέα Τούμπα. Πρώτον και πιο σημαντικό αφορά το Προεδρικό Διάταγμα που θα καθορίσει ακριβώς τι γήπεδο μπορεί να σχεδιάσει. Αυτή την στιγμή ο φάκελος του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ έχει «κολλήσει» λίγο πριν φτάσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Μόλις φτάσει στο ΣτΕ και περάσει από εκεί τότε θεωρείται τυπική διαδικασία το ΠΔ που θα ανοίξει τον δρόμο για περισσότερη επί της ουσίας συζήτηση για την χωρητικότητα και το αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Ο δεύτερος άξονας αφορά την μετεγκατάσταση στο Καυταντζόγλειο που χρειάζεται κυρίως την νομοθετική παρέμβαση. Στο θέμα των εργασιών στο Καυταντζόγλειο, είχε γίνει μια τροπολογία που δίνει το δικαίωμα να συμψηφίζεται το μίσθωμα με τα έργα που θέλει να κάνει ένας ιδιώτης. Όμως χρειάζεται και μια νέα που θα ξεκαθαρίζει το καθεστώς της σύμβασης με την οποία θα γίνονται τα έργα. Αν γίνουν τα ίδια έργα με σύμβαση δημοσίου δικαίου τότε το κοστολόγιο υπερδιπλασιάζεται.

Τέλος, ένας από τους όρους που ενόχλησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ είναι ότι ζητήθηκε ποσοστό από τα τηλεοπτικά του ΠΑΟΚ Β’, κάτι που δεν είχε αναφερθεί σε καμία περίπτωση στις συζητήσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές μέχρι πρότινος.