Ολυμπιακοί Αγώνες: Το Παρίσι «έκοψε» 800 άτομα που θα εργάζονταν στη διοργάνωση – «Δεν είχαν καλές προθέσεις»

Συντάκτης: Share:

Περίπου 800 άτομα που κρίθηκε πως «δεν είχαν καλές προθέσεις» μπήκαν στη μαύρη λίστα και δεν θα εργαστούν για την οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού λόγω φόβων για την ασφάλεια, δήλωσε την Κυριακή ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό, οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν όλους όσοι ενδέχεται να έρθουν σε επαφή με τους Ολυμπιακούς Αγώνες: τους εθελοντές, τους λαμπαδηδρόμους, τους ανθρώπους που θα υποδεχθούν το κοινό.

«Πρέπει να γίνουν ένα εκατομμύριο έλεγχοι- έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 180.000 ελέγχους. Έχουμε αποκλείσει 800 άτομα», τόνισε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό LCI.

Στον κατάλογο με τα 800 αποκλεισμένα άτομα, περιλαμβάνονται 15 άτομα «υψηλού κινδύνου», που θεωρείται ότι αποτελούν τη σοβαρότερη απειλή για την εθνική ασφάλεια.

«Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που ήθελαν να εγγραφούν για να μεταφέρουν τη φλόγα, να είναι εθελοντές στους Ολυμπιακούς Αγώνες και οι οποίοι σαφώς δεν είχαν καλές προθέσεις», πρόσθεσε ο Νταρμανέν, διευκρινίζοντας πως μεταξύ αυτών που αποκλείστηκαν, ήταν «ριζοσπάστες ισλαμιστές» και «ριζοσπάστες περιβαλλοντικοί ακτιβιστές που θέλουν να διαμαρτυρηθούν».