ΠΑΟΚ Β, το πιο επιτυχημένο πρότζεκτ – τα νέα ανερχόμενα αστέρια

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ο ΠΑΟΚ Β – εκ του αποτελέσματος – είναι το πιο επιτυχημένο πρότζεκτ του κλαμπ τα τελευταία χρόνια. Όχι φυσικά επειδή προηγείται σταθερά στην βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ 2 (αυτό δεν έχει καμία σημασία, πέραν από το γόητρο), αλλά επειδή επιτελεί στο έπακρο τον λόγο ύπαρξής του.

Τροφοδοτεί την πρώτη ομάδα με ποιοτικούς παίκτες. Μέσα σε μόλις 1,5 χρόνο από την ίδρυσή του προωθήθηκαν και καθιερώθηκαν στην πρώτη ομάδα σημαντικές μονάδες που διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως είναι ο Κουλιεράκης, ο Λύρατζης, ο Τσαούσης και ο Κωνσταντέλιας, ο οποίος επισήμως δεν έχει καταγράψει συμμετοχή στον ΠΑΟΚ Β, αλλά είναι παιδί των ακαδημιών του ΠΑΟΚ.

Η δουλειά στον ΠΑΟΚ Β φυσικά και δεν σταματά εδώ. Άλλωστε, αποτελεί επιθυμία και εντολή του Ιβάν Σαββίδη η προώθηση κάθε χρόνο παικτών από τον ΠΑΟΚ Β στην πρώτη ομάδα. Κι από την στιγμή που το εγχείρημα απέδωσε καρπούς κρίνεται ως αυτονόητη και η συνέχισή του.

Μπαίνουμε σταδιακά στην επόμενη φάση παραγωγής παικτών. Τα ανερχόμενα αστέρια στον ΠΑΟΚ Β είναι αρκετά και τους παρέχονται όλες οι προϋποθέσεις εξέλιξης. Παραθέτω ενδεικτικά τρία παραδείγματα παικτών που θεωρούνται – αυτό που συνηθίζουμε να λέμε – νέα πρότζεκτ για το μέλλον. Μιλάμε πάντα για την παρούσα φάση, γιατί σε τόσο νεαρές ηλικίες τα δεδομένα είναι απολύτως ευμετάβλητα.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να συγκρατήσουμε τα ονόματά τους, γιατί εάν κυλήσουν όλα ομαλά, θα μας απασχολήσουν στο μέλλον.

1)Στέφανος Τζίμας. Είναι γνωστός και μη εξαιρετέος. Ο βενιαμίν της οικογένειας. Ο 17χρονος επιθετικός ξεκίνησε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα και κατέγραψε την πρώτη του αποστολή για τον αποψινό αγώνα κυπέλλου με την Καλαμάτα. Εντυπωσιάζει στην Σούπερ Λιγκ 2, έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ σε εφτά ματς και προκαλώντας, ήδη, το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού.

2)Ελευθέριος Τασιούρας. Παίζει στον ΠΑΟΚ από 10 χρονών, είναι διεθνής και πρωταθλητής με την Κ15, την Κ17 και την Κ19. Δεξιός μπακ με τεχνική, ταχύτητα, δύναμη, θράσος και επιθετικό στυλ. Πριν από λίγες ημέρες έγινε 19.

3)Δημήτρης Κωττάς. Το Σάββατο κλείνει τα 18 και είναι το νεαρότερο μέλος του ΠΑΟΚ Β, μετά τον Τζίμα. Παρόλα αυτά μετράει, ήδη, τρεις συμμετοχές φέτος. Παίζει στόπερ και αμυντικό χαφ με την ίδια επιτυχία. Έχει ύψος 1,90 και ως βασικά χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του την δύναμη, την ταχύτητα παρά το ύψος του και την διορατικότητα. Πολλοί τον αποκαλούν “νέο Κουλιεράκη” και τα βλέμματα και λόγω του νεαρού της ηλικίας του, πέφτουν πάνω του.