Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού μετά τη γροθιά στον διαιτητή

Συντάκτης: Share:

αγδαίες είναι ο εξελίξεις στην Ανκαραγκιουτσού μετά τα όσα θλιβερά συνέβησαν στην αναμέτρηση κόντρα στη Ρίζεσπορ!

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της ομάδας, Φαρούκ Κοτσά, ανακοίνωσε την παραίτηση του στο ΔΣ μέσω επιστολής, ζητώντας συγγνώμη από τους οπαδούς του συλλόγου, αλλά και από όλους όσους προσέβαλε με τη γροθιά στον διαιτητή της αναμέτρησης, Χαλίλ Ουμούτ Μελέρ!

Μεταξύ άλλων, ο πρώην, πλέον, πρόεδρος της Ανκαραγκιουτσού, τόνισε ότι η βία δεν έχει θέση στον αθλητισμό και σε οποιονδήποτε τομέα της ζωής.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Ζητώ συγνώμη από την τουρκική κοινότητα διαιτητών, το αθλητικό κοινό και το έθνος μας. Το γιατί η κατάσταση έφτασε σε αυτό το σημείο είναι ανεξάρτητο από το τι συνέβη. Ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι μια αδικία ή ένα λάθος, τίποτα δεν μπορεί να νομιμοποιήσει ή να δικαιολογήσει τη βίαιη αντίδρασή μου, την οποία σίγουρα δεν επιθυμούσα.

Τα αθλητικά γήπεδα θα πρέπει να είναι ο χώρος που κυριαρχεί η ευγενής άμιλλα. Οποιαδήποτε στάση επισκιάζει το fairplay, συμπεριλαμβανομένης της δικής μου, δεν πρέπει να υπάρχει στα γήπεδα.

Θα ήθελα να ανακοινώσω ότι παραιτήθηκα από της Ανκαραγκιουτσού για να αποτρέψω οποιαδήποτε περαιτέρω ζημιά στον σύλλογο, στους οπαδούς, στην κοινότητα στην οποία βρίσκομαι και στην οικογένειά μου.

Ελπίζω ότι αυτό το περιστατικό, το οποίο, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, δεν μπορώ να δεχθώ, θα είναι ένας λόγος για την αθλητική μας ζωή, ειδικά την ποδοσφαιρική μας κοινότητα, να απαλλαχθεί από λάθη, ελλείψεις και την κουλτούρα της βίας.

Ταυτόχρονα, ελπίζω ότι τα προβλήματα του τουρκικού ποδοσφαίρου θα συζητηθούν πιο ρεαλιστικά λόγω αυτού του σοβαρού περιστατικού που προκάλεσα.

Θα ήθελα να εκμεταλλευτώ αυτή την ευκαιρία για να ζητήσω συγγνώμη ξανά σε όλους όσους έχω αναστατωθεί, ειδικά στους οπαδούς της Ανκαραγκιουτσού»