Αθώος ο Μπέος από την Εφέσεων!

Συντάκτης: Share:

Με απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ, που εκδόθηκε στις 12 Δεκεμβρίου, αθωώνεται ο Αχιλλέας Μπέος από τις κατηγορίες σε βάρος του, σε αθλητικό πλέον επίπεδο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να ασχοληθεί επισήμως με το ποδόσφαιρο!
Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:
“Η Επιτροπή Εφέσεων, αφού εξέτασε την από 24-7-2018 αίτηση ανακλήσεως κατ΄άρθρο 40 του Δικον. Κανονισμού Λειτουργίας Δικαστικών Οργάνων που υπέβαλε ο κ. Αχιλλέας Μπέος, μετά την έκδοση της με αριθμ. 58/2018 μη οριστικής αποφ. του Δικαστηρίου τούτου, με την οποία διετάχθη η επανάληψη συζήτησης της υπόθεσης προς συμπλήρωση των αποδείξεων, αποφάσισε τα εξής. – Δικάζει με παρόντα τον αιτούντα, Αχιλλέα Μπέο του Νικολάου, την από 24-7-2018 αίτηση.
-Ανακαλεί εν μέρει την υπ’ αριθμ. 57/2018 μη οριστική απόφαση του Δικαστηρίου τούτου κατά τη διάταξη με την οποία επαναλήφθηκε η συζήτηση της υπόθεσης προς συμπλήρωση των αποδείξεων και με μάρτυρες.
– Δέχεται την αίτηση.
-Ακυρώνει: α) την υπ’ αριθμ. 204/2011 οριστική απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής SUPER LEAGUE Ελλάδα και β) την υπ’ αριθμ. 179/2011 οριστική απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της Ε.Π.Ο. ως προς τις καταδικαστικές για τον αιτούντα διατάξεις τους.
-Απαλλάσσει τον αιτούντα από κάθε πειθαρχική κατηγορία που του αποδόθηκε με την από 12-7-2011 κατά τα αναφερθέντα στο σκεπτικό πειθαρχική δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της Ε.Π.Ο.”
ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ
Ο Αχιλλέας Μπέος έχει τιμωρηθεί από τα πειθαρχικά όργανα του ποδοσφαίρου, μετά την εμπλοκή του στο «koriopolis», την υπόθεση των «στημένων» αγώνων δηλαδή, που βρίσκεται σε δεύτερο βαθμό, στα ποινικά δικαστήρια, μεταξύ άλλων, για τον αγώνα Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Βόλου, για τον οποίο όμως, δεν διώκεται πλέον ποινικά αφού έχει παραγραφεί, ενώ έχει απαλλαχθεί και από τις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που τον βάραιναν.
Ήταν η τρίτη απόπειρα του κ. Μπέου να «ρίξει» ή να αλλάξει την συγκεκριμένη ποινή και να επιστρέψει στο ποδόσφαιρο. Στις δύο προηγούμενες, που έγιναν το 2012 και το 2014, οι αποφάσεις της Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, ήταν απορριπτικές. Έπειτα όμως, από την ελάφρυνση του κατηγορητηρίου, η τρίτη έφεση έγινε δεκτή.