Αποσύρθηκε από την NOVA o Μαρινάκης

Συντάκτης: Share:
Αποσύρθηκε από την NOVA o Μαρινάκης

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε και επίσημα πράξη την απόσυρση του ενδιαφέροντος για τη Forthnet, καθώς ενημέρωσε επίσημα ότι δεν ενδιαφέρεται για την απόκτηση των μετοχών!

 

Η Alter Ego του Μαρινάκη αφενός διαπίστωσε πως η δαπάνη για την ομαλή λειτουργία της Forthnet θα ήταν πολύ μεγάλη, αφού μαζί με τα 41 εκατ. των πιστωτριών τραπεζών, θα χρειαζόντουσαν ακόμη 50-60 για την εξυγίανση της εταιρίας.

Εξ αρχής λοιπόν, η πλευρά Μαρινάκη είχε αναζητήσει καλύτερους όρους για την εξαγορά, η οποία ακριβώς γι αυτό και είχε «παγώσει». Από τη στιγμή μάλιστα που δεν βρέθηκαν και «συμπαίκτες» που να συνεισφέρουν στο κόστος και το επιχειρηματικό ρίσκο, το θέμα έφτασε στην οριστική αποχώρησή του από τις διαπραγματεύσεις.

 

Πέρα από το εμφανές οικονομικό κόστος βεβαίως, υπήρχε και το έμμεσο που φάνηκε ότι θα προέκυπτε σε βάθος χρόνου. Και αυτό έχει να κάνει με την πρόθεση των τριών άλλων μεγάλων του ελληνικού ποδοσφαίρου, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ να συμπράξουν και να συνυπάρξουν κάτω από μια πλατφόρμα που θα έβαζε και τέλος στην μονοκρατορία της Nova στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με το αντίστοιχο κόστος που θα είχε αυτό για την εταιρία.

Scroll Up