Όταν ο Ολυμπιακός έπαιρνε 17 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ…

Συντάκτης: Share:

Ο Ολυμπιακός εκδήλωσε την αντίθεση του στις συμφωνίες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, που υπογράφηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προέβλεπαν πως θα έπαιρναν 7.5 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο για 3 χρόνια, ήτοι στο σύνολο 22.5 εκατομμύρια ευρώ. Οι συμφωνίες αυτές, βέβαια, δεν είναι δεδομένες από τη στιγμή που ήρθε στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει οριστική εξέλιξη.

Όπως αποκαλύπτει, όμως, η εφημερίδα «Documento» σε ρεπορτάζ της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απολάμβανε στο παρελθόν μεγαλύτερες συμφωνίες με την ΕΡΤ. Τα «χρυσά» συμβόλαια που είχε υπογράψει, μάλιστα, την περίοδο 2009-2011, ήταν την περίοδο, όπου η οικονομική κρίση άρχισε να κάνει αίσθηση στην χώρα μας, ενώ αργότερα έμπαινε στο μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2009-2011, ο Ολυμπιακός και η ΕΡΤ είχαν συμφωνήσει για διετή συνεργασία, που θα απέφερε στους Πειραιώτες συνολικό ποσό 17.250.000 ευρώ προ ΦΠΑ και πλέον διαφημιστικού χρόνου, ενώ στο ποσό αυτό συμπεριλαμβανόταν κι ένας αγώνας προκριματικών Champions League της ομάδας, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ. Η συμφωνία αναλύεται σε 8.3 εκατομμύρια ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 8.950.000 ευρώ για το δεύτερο προ ΦΠΑ και πλέον διαφημιστικού χρόνου.