Τελειώνει σήμερα η προθεσμία για την Forthnet

Συντάκτης: Share:
Τελειώνει σήμερα η προθεσμία για την Forthnet

Τις δεσμευτικές προσφορές τους έχουν κληθεί να καταθέσουν τη Μεγάλη Παρασκευή οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση των δανείων της Forthnet προσθέτοντας ένα ακόμα κεφάλαιο στη «μυθιστορηματική» εξαγορά.

 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, η Nomura, η οποία έχει αναλάβει την διαδικασία για λογαριασμό των πιστωτριών τραπεζών, θα λάβει δεσμευτικές προσφορές από την Duet, η οποία ανανέωσε το ενδιαφέρον της για την εταιρεία τηλεπικοινωνίας αμέσως μόλις κατέρρευσε η συμφωνία με την Alter Ego του Βαγγέλη Μαρινάκη αλλά και η BC Partners μέσω της United Group, της θυγατρική της που δραστηριοποιείται στον χώρο της Pay TV και των τηλεπικοινωνιών. Ωστόσο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο και τρίτου παίκτη, ο οποίος μάλιστα έχει καθίσει στο τραπέζι των συζητήσεων και στο παρελθόν.

 

Να σημειωθεί ότι οι δύο ενδιαφερόμενοι προκειμένου να αποκτήσουν εικόνα της κατάστασης της εταιρείας έχουν προχωρήσει το τελευταίο δεκαπενθήμερο σε ενδελεχή έλεγχο (due diligence) της Forthnet, λαμβάνοντας οικονομικά, νομικά και άλλα στοιχεία.

 

Αφότου η Nomura και οι πωλήτριες τράπεζες παραλάβουν τις οριστικές προτάσεις κι εφόσον κριθούν ικανοποιητικές, θα προχωρήσουν σε περαιτέρω διαπραγματεύσεις προτού ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Ωστόσο ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί το αν η διαδικασία θα προχωρήσει με αποκλειστικές διαπραγματεύσεις, όπως είχε γίνει στο παρελθόν τόσο με τον όμιλο της Alter Ego, όσο και με τους προηγούμενους ενδιαφερόμενους (Vodafone – Wind, Antenna Group – Blackstone) ή με διαγωνιστική διαδικασία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι και από την οποία θα αναδειχθεί ο προτιμητέος επενδυτής.

 

Να θυμίσουμε ότι το τίμημα δείχνει να κινείται στα ίδια επίπεδα με αυτό τη Alter Ego (41 εκατ.ευρώ) ενώ παρόμοιο παραμένει και το ύψος του κουρέματος (80%) το οποίο μπορεί να γίνει στις τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί, οι τραπεζικές υποχρεώσεις της εταιρείας ανέρχονται συνολικά σε 296,8 εκατ. ευρώ (με τα 255 εκατ. το βραχυπρόθεσμο μέρος τους και τα 41,850 εκατ. ευρώ το μακροπρόθεσμο). Ωστόσο παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι θα μπορούσε να υπάρξουν «διαφοροποιήσεις» λόγω της κρίσης του κορονοϊού και των οικονομικών επιπτώσεων που αυτή θα έχει και στην αγορά των τηλεπικοινωνιών.

 

 

Πηγή: www.insιder.gr

Scroll Up