Το Subbuteo έρχεται στην Τούμπα!

Συντάκτης: Share:

Με θέα το χορτάρι της Τούμπας και με πλήρη συναίσθηση ότι το ποδόσφαιρο είναι στρατηγική, τακτική και συνδυαστική σκέψη, ακόμα κι όταν παίζεται πάνω σε ένα …τραπέζι, ο ΠΑΟΚ δίνει χώρο για ένα πολύωρο τουρνουά Subbuteo.

Ο προπονητής των Τμημάτων Υποδομής του ΠΑΟΚ, Ηλίας Γαλανόπουλος, σε συνεργασία με το Thessaloniki Subbuteo Club, διοργανώνει το 1ο τουρνουά Subbuteo της WASPA. Οι 16 καλύτεροι της Ελλάδας δίνουν ραντεβού στην Τούμπα, το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου για ένα ολοήμερο δράσης (10.00-18.00), που θα αναδείξει τον κορυφαίο.

Ακόμα κι αν οι νεότερες γενιές θεωρούν το παιχνίδι «vintage», η αλήθεια είναι πως η γνωριμία μαζί του ίσως βοηθούσε στο να αποτραβηχτούν παιδιά και έφηβοι, που αγαπούν το ποδόσφαιρο, από τις επιβλαβείς οθόνες. Θα μπορούσε να είναι μια σαφέστατα πιο δημιουργική, εγκεφαλική ενασχόληση.

Το Subbuteo είναι ένα σύνολο από επιτραπέζια παιχνίδια προσομοίωσης ομαδικών αθλημάτων, όπως το ποδόσφαιρο, το κρίκετ, το ράγκμπι, το χόκεϊ . Το όνομα είναι πιο στενά συνδεδεμένο με το ποδόσφαιρο και για πολλά χρόνια κυκλοφορούσε στο εμπόριο ως παιχνίδι προσομοίωση του ποδοσφαίρου.

Το όνομα «Subbuteo» προέρχεται από τη νεο-λατινική επιστημονική ονομασία Falco subbuteo (αρπακτικό πτηνό, είναι κοινώς γνωστό ως Eurasian Hobby) και δόθηκε στο παιχνίδι, όταν δε χορηγήθηκε εμπορικό σήμα στο δημιουργό του Peter Adolph (1916-1994) για να ονομάσει το παιχνίδι «χόμπι».