Ντε Λαουρέντις: «Η Μελόνι πρέπει να δείξει το ίδιο θάρρος με την Θάτσερ»

Συντάκτης: Share:

Και με τις σκηνές που έλαβαμ χώρα στη Νάπολι μεταξύ των οπαδών της τοπικής ομάδας και της Άιντραχτ Φρανκφούρτης, ο πρόεδρος της ομάδας, Αουρέλιο Ντε Λαουρέντις, πέρασε στην αντεπίθεση, καλώντας την πρωθυπουργό της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, να μιμηθεί την άλλοτε Σιδηρά Κυρία της Αγγλίας, Μάργκαρετ Θάτσερ, για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας.

Δείτε τι ανέφερε ο Ντε Λαουρέντις:

«Οι οικογένειες πρέπει να πηγαίνουν στα γήπεδα, όχι οι έμποροι ναρκωτικών. Ίσως αυτοί που φώναζαν ” είμαστε η Νάπολη” να κυνηγούσαν Γερμανούς οπαδούς έξω από το γήπεδο ή να μάχονταν με την Αστυνομία. Αλλά χθες το Μαραντόνα έμοιαζε σαν ένα αγγλικό γήπεδο.

Είμαι περήφανος που έδειξα αυτήν την πλευρά της Νάπολης σε όσους παρακολουθούσαν από την τηλεόραση σε όλο τον κόσμο. Τώρα οι πολιτικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και ελπίζω ότι η Μελόνι θα έχει το ίδιο θάρρος με την Μάργκαρετ Θάτσερ.

Η UEFA εκπροσωπεί τον εαυτό της. Απλά σκεφτείτε τι έγινε στον τελικό του Champions League στο Παρίσι. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, πρέπει επίσης να θέσει ερωτήματα.

Διότι στην Ευρώπη υπάρχουν δεκάδες εκατομμύρια οπαδοί που πρέπει να τους σεβόμαστε και να τους προστατεύουμε, σε αντίθεση με μια βίαιη μειονότητα»