ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Εδώ μένει ο Ιβάν Σαββίδης, με όλη την οικογένειά του! (pic)

Συντάκτης: Share:

Στο “Πόρτο Καρράς” Χαλκιδικής, που είναι δική του ιδιοκτησία, μένει ο Ιβάν Σαββίδης από το περασμένο Σάββατο, όταν και ήρθε στην Ελλάδα και κατευθείαν κατέλυσε στη “βίλα Γαλήνη”, ένα εμβληματικό κτίριο, το οποίο είχε χτίσει ο Γιάννης Καρράς και βρίσκεται στο ομορφότερο σημείο της Χαλκιδικής!

Το “Πόρτο Καρράς” άλλαξε χέρια, περνώντας από τον όμιλο της Τεχνικής Ολυμπιακής στον όμιλο Σαββίδη και στην εταιρία Belterra, με το συνολικό τίμημα να ανέρχεται στα 205.000.000 ευρώ.

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας του συγκροτήματος, το οποίο έμελλε να αποτελέσει «διαμάντι» για τον ελληνικό τουρισμό, ξεχωρίζει κανείς τη βίλα Γαλήνη, η οποία, όταν χτίστηκε, αποτελούσε το σπίτι της οικογένειας του εφοπλιστή Καρρά, ενώ στα δωμάτιά της διαδραματίστηκαν πολλά περιστατικά, συνδεδεμένα με τις πιο γνωστές προσωπικότητες της δεκαετίας του ’80.

Πολιτικοί ηγέτες, βασιλείς, διάσημοι καλλιτέχνες και επιχειρηματίες βίωσαν στα δωμάτιά της στιγμές απόλυτης πολυτέλειας, άρρηκτα δεμένης με την κομψότητα και την παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ήταν το μακρινό 1963 όταν, κατά τον εορτασμό των 1.000 χρόνων από την ίδρυση της μοναστηριακής κοινότητας, ο μεγαλοεπιχειρηματίας Γιάννης Καρράς (φωτό) αποφάσισε να επισκεφτεί το Άγιον Όρος σε μια κρουαζιέρα μαζί με άλλους επιφανείς της εποχής.

Ιβαν Γαλήνη

Εξαιτίας μιας καταιγίδας που ξέσπασε κατά τη διάρκειά της, αντίκρισε για πρώτη φορά τον Τορωναίο Κόλπο, όπου έμελλε να οραματιστεί την ανέγερση ενός πολυτελούς για την εποχή resort, ικανού να προσελκύσει το διεθνές jet set με τη σφραγίδα της γνήσιας ελληνικής φιλοξενίας.

Το 1968 κατάφερε να αγοράσει από τη Μονή Αγίου Γρηγορίου του Αγίου Όρους τα 17.630 στρέμματα βαλτώδους έκτασης, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη εξαγορά έκτασης στην έως τότε ιστορία της Χαλκιδικής. Ακολούθησαν τρία χρόνια προπαρασκευαστικών υποδομών, έως ότου ξεκινήσει η κατασκευή της βίλας Γαλήνης, έκτασης 2.000 τετραγωνικών, η οποία σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Κώστα Καψαμπέλη.

“Σκαρφαλωμένη” σε έναν βράχο με ατελείωτη θέα, η βίλα Γαλήνη, στην οποία διαμένει η οικογένεια Σαββίδη, συνδύαζε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική με μοναστηριακά έπιπλα, σπάνια έργα τέχνης και αντίκες από όλη την Ευρώπη.

Μάλιστα, η μαρίνα του θερέτρου ήταν η πρώτη που δημιουργήθηκε στη βόρεια Ελλάδα για τον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής. Όσο για το γήπεδο του γκολφ, που υπήρξε το πρώτο και μοναδικό στη βόρεια Ελλάδα, έπαιξαν σε αυτό επιφανείς προσωπικότητες, μεταξύ των οποίων ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο πρεσβύτερος και ο Γεώργιος Ράλλης, ενώ φιλοξενήθηκαν και πολλοί αγώνες με διεθνώς αναγνωρισμένους αθλητές.

 Γαλήνη

Το συγκρότημα παρέμεινε έως και σήμερα στη λίστα με τους κορυφαίους πολυτελείς προορισμούς και τα 17.630 στρέμματα του Πόρτο Καρράς περιλαμβάνουν τα ξενοδοχεία «Μελίτων» και «Σιθωνία», τις βίλες Γαλήνη και Καλύβα, τη μεγαλύτερη ιδιωτική μαρίνα στη βόρεια Ελλάδα και από τις μεγαλύτερες στα Βαλκάνια, το οινοποιείο, τις αθλητικές εγκαταστάσεις γκολφ, καλαθοσφαίρισης, ποδοσφαίρου, ιππασίας, τένις, ποδηλασίας, αναρρίχησης, θαλάσσιων σπορ, το μεγαλύτερο κέντρο spa και θαλασσοθεραπείας της νοτιοανατολικής Ευρώπης, καθώς και το καζίνο.

Ιβαν Γαλήνη