Μ.Γ. Σ. Απόλλων Καλαμαριάς: “Χρέος όλων είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη””!

Συντάκτης: Share:

O M.Γ. Σ. Απόλλων Καλαμαριάς δεν ξεχνά την Γενοκτονία των Ποντίων, καθώς φέτος συμπληρώνονται  101 χρόνια από τη θλιβερή και μαύρη επέτειο του ξεριζωμού των Ποντίων καθώς 353.000 ψυχές  χάθηκαν και σφαγιάσθηκαν από τους Τούρκους του Μουσταφά Κεμάλ απαιτώντας την δικαίωση της  διεθνούς αναγνώρισης  για την Γενοκτονία .

 

Στην  ανακοίνωση του Απόλλωνα αναφέρεται σχετικά .

KANEIΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ!

 

 

Συμπληρώνονται φέτος 101 χρόνια από την Γενοκτονία των Ποντίων, μια θλιβερή και μαύρη επέτειος. Στις 19 Μαΐου του 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου για να ξεκινήσει την δεύτερη και πιο άγρια φάση της Ποντιακής Γενοκτονίας. Δυστυχώς 353.000 Έλληνες του Πόντου σφαγιάσθηκαν και όσοι από αυτούς σώθηκαν, 400.000 περίπου, πήραν το δρόμο της προσφυγιάς.

 

Η 19η Μαΐου αποτελεί ημέρα πένθους ενός εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας και ο Μ.Γ.Σ.ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ως το μεγαλύτερο προσφυγικό σωματείο, πάντα θα τιμά την μνήμη των 353.000 ψυχών που χάθηκαν και συντάσσεται στον αγώνα των Ποντίων για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας. Χρέος όλων είναι να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη!