Πενθεί ο Απόλλων Καλαμαριάς για την απώλεια του Νικήτα Μαλιόγλου

Συντάκτης: Share:

Ακόμη ένα επίλεκτο μέλος της μεγάλης ομάδας του Απόλλωνα Καλαμαριάς στα τέλη της δεκαετίας του ’50 και αρχές του ’60, έφυγε από τη ζωή.

 

Ο λόγος για τον Νικήτα Μαλιόγλου, τον αμυντικό ογκόλιθο των θρυλικών τσαμουριών, τον ηγέτη της άμυνας του Απόλλωνα, τον πρώτο ποδοσφαιριστή που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την κοκκινόμαυρη φανέλα. Τον συνόδευε το παρατσούκλι «Περίπτερο» που σήμαινε «οχυρό» και κάστρο απροσπέλαστο, όπως μας ενημερώνει στο βιβλίο του «Απόλλων σαν όνειρο» ο δημοσιογράφος και συγγραφέας, Γιώργος Βιβιλάκης.

 

 

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Μαλιόγλου εξέδωσε ο ερασιτέχνης Απόλλων.

 

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

O M.Γ.Σ.AΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Απόλλωνα Καλαμαριάς Νικήτα Μαλιόγλου, ο οποίος “έφυγε” από την ζωή στην ηλικία των 85 ετών.

 

Ο Νικήτας Μαλιόγλου καθιερώθηκε από μικρή ηλικία στην πρώτη ομάδα και αποδείχθηκε… βιονικός, καθώς ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής στην Ελλάδα που συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στην Α’ εθνική. Αναδείχθηκε πρωταθλητής Θεσσαλονίκης το 1958 και συνέχισε την καριέρα του και στα πρώτα χρόνια της Α’ εθνικής κατηγορίας, όπου έφτασε τις 152 συμμετοχές, πάντα με την φανέλα του Απόλλωνα Καλαμαριάς.

 

(Στη πρώτη φωτογραφία, ο Νικήτας Μαλιόγλου, τρίτος από αριστερά στους όρθιους, με την ομάδα των πρωταθλητών του Απόλλωνα, το 1958)

 

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη 6 Ιουλίου,στις 12:00 στον Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Καλαμαριά.

 

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει..