Στασιμότητα σε Απόλλωνα Πόντου, Δόξα Δράμας , Κέρκυρα και ΑΕ Καραϊσκάκης

Συντάκτης: Share:

Στασιμότητα επικρατεί σε τέσσερις από τις δώδεκα ομάδες της Super League 2 καθώς  μέχρι τώρα δεν… κουνιέται φύλλο.

Απόλλων Πόντου,  Δόξα Δράμας , Κέρκυρα και ΑΕ Καραϊσκάκης  ακόμη δεν ξεκίνησαν προετοιμασία ενώ στάσιμος είναι και ο σχεδιασμός των ομάδων καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις .

Ο Απόλλων Πόντου έχει προβεί σε κάποιες συμφωνίες με τους παίκτες διατηρώντας τον βασικό κορμό, όμως ελλείψει ρευστότητας όλα είναι στον αέρα.

 

Η “κοκκινόμαυρη” ΠΑΕ αναμένει  τις οριστικές  αποφάσεις και τις εξελίξεις  γύρω από το τηλεοπτικό συμβόλαιο της Κατηγορίας, το οποίο θα καθορίσει και την μοίρα του Απόλλωνα.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση που το τηλεοπτικό συμβόλαιο κινηθεί σε επίπεδα 500.000 ευρώ και άνω, βάσει λογικής η συμμετοχή του Απόλλωνα θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη στην Super League 2. Εάν τελικά το ποσό κυμανθεί κάτω από τις 400.000 ευρώ μπαίνει μεγάλο ερωτηματικό στην βιωσιμότητα της ομάδας κι αυτό θα βρίσκεται σε συνάρτηση αφενός με την εύρεση οικονομικών πόρων από άλλες πηγές, αφετέρου με την ανοχή – υπομονή των ποδοσφαιριστών.

 

Χρειάζονται 10 μεταγραφές στον Απόλλωνα

Στην ευνοϊκή για τον Απόλλωνα εκδοχή ενός ικανοποιητικού τηλεοπτικού συμβολαίου (με άμεση καταβολή κάποιων χρημάτων) το επόμενο φλέγον ζήτημα θα είναι η κατάρτιση του ρόστερ. Θα χρειαστούν πάνω από 10 ποδοσφαιριστές (με την προϋπόθεση να μην αποχωρήσουν κάποιοι από εκείνους που ανανέωσαν) και τουλάχιστον οι μισοί νεοαποκτηθέντες να λογίζονται “ενδεκαδάτοι”. Με τον περιορισμό οι μεταγραφές να αφορούν ποδοσφαιριστές εικοσιτριών ετών και κάτω τα πράγματα δυσκολεύουν. Και θα δυσκολεύουν ακόμη περισσότερο όσο οι μέρες περνούν. Διότι ακόμη κι αν ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης έχει συζητήσει με παίκτες που τον ενδιαφέρουν κι έχει συμφωνήσει, δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένη η τήρηση της προφορικής συμφωνίας εκ μέρους των ποδοσφαιριστών αυτών.

 

 

Αντιξοότητες στο γήπεδο

Στις προτεραιότητες της ΠΑΕ βρίσκεται η ανακατασκευή του χλοοτάπητα κι έχουν κοστολογηθεί από καιρό τα δεδομένα σε συνεννόηση με τον Κώστα Αδάμ. Το ζήτημα είναι να βρεθούν τα χρήματα. Μα παράλληλα να υπάρχει και ο χρόνος που απαιτούν οι εργασίες πριν την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων. Επιπλέον πρόβλημα που υφίσταται από αρχές Ιουλίου αποτελεί το γεγονός ότι στο γήπεδο του Απόλλωνα δεν υπάρχει νερό, λόγω τεχνικής βλάβης!!! Την αποκατάσταση έχει αναλάβει ο Ερασιτέχνης, αλλά προς το παρόν είναι αβέβαιο πότε θα αποκατασταθεί η ύδρευση – άρδευση.

 

Χρόνος προετοιμασίας

Στο ενδεχόμενο να κυλήσουν όλα ομαλά (ή σχεδόν ομαλά) σε όλα τα παραπάνω ζητήματα, ο Απόλλων θα “εύχεται” να ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα αρκετά αργότερα από τις 15 Σεπτεμβρίου, ώστε να μπορέσει να πραγματοποιήσει μια επαρκή προετοιμασία. Θα γίνει έτσι;

Επίσης δεν φαίνεται στον ορίζοντα οποιαδήποτε κινητοποίηση οικονομικής συμπαράστασης από πλευράς φιλάθλων.

Ούτε κάποιο ενδιαφέρον από σοβαρό οικονομικό παράγοντα για εμπλοκή με την ΠΑΕ, με οποιονδήποτε τρόπο.

Δείτε Επίσης

Scroll Up