«Αν δεν χειροτερέψει η κατάσταση, μέσα Μαΐου θα αρχίσουμε»

Συντάκτης: Share:
Το… απόλυτο των Ματέο, Κουέστα

Μεγάλη συνέντευξη στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE) παραχώρησε ο Χουλιάν Κουέστα. Ο Ισπανός γκολκίπερ μίλησε για τη ζωή στην Ελλάδα την… εποχή του κορωνοϊού.

Ο παίκτης του Άρη αρχικά εξήγησε στους συμπατριώτες του πως μπορεί κανείς να πάρει άδεια να βγει έξω: «Όλα μπορούν να γίνουν με το κινητό τηλέφωνο. Κάθε φορά που θέλεις να βγεις έξω» και συνέχισε: «Αν θες να πας στο σούπερ μάρκετ στέλνεις ένα μήνυμα σε συγκεκριμένο αριθμό και πατάς ένα νούμερο. Αν πρέπει να πας στη δουλειά πατάς έναν άλλο αριθμό».

Ο Κουέστα τόνισε επίσης πως…: «στην Ελλάδα μπορείς να βγεις έξω για να αθληθείς. Πρώτα όμως πρέπει να στείλεις το μήνυμα από το κινητό για να ενημερώσεις για το λόγο για τον οποίο θα βγεις από το σπίτι σου».

Πρόσθεσε ακόμη: «Βρισκόμαστε σε καραντίνα, όπως και στην Ισπανία, αλλά κερδίζουμε χρόνο. Αρχίσαμε με 300 κρούσματα και δέκα μέρες αργότερα υπάρχουν περίπου 900 και περίπου 30 θάνατοι. Αν η εξάπλωση δε συνεχιστεί τότε ενδεχομένως να πάμε σύντομα για προπόνηση. Ελπίζω ότι εδώ τα πράγματα θα τελειώσουν λίγο πιο γρήγορα, ώστε να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα, με ή χωρίς κόσμο. Αν όλα πάνε καλά, θα το περάσουμε πιο ελαφριά απ’ ότι στην Ισπανία».

Συνεχίζοντας ο Κουέστα ανέφερε: «Είναι κατανοητό πως δεν επιτρέπεται στους παίκτες να φύγουν από την Ελλάδα. Είναι μία απόφαση που πήραν όλες οι ομάδες γιατί αν φύγεις δεν θα είναι εύκολο να επιστρέψεις. Είναι δύσκολο όμως για κάποιους συμπαίκτες μου που είναι μόνοι τους εδώ και οι οικογένειές τους αλλού. Κάτι που πάντως δεν υπάρχει για όσους μένουν με την σύντροφό τους»

Γενικά για τη ζωή του στην Ελλάδα είπε: «Είναι ο δεύτερος χρόνος μου στον Άρη, μία μεγάλη και ιστορική ομάδα.  Ζωή στην Ελλάδα είναι καλή και πρόκειται για μία χώρα παρόμοια με την Ισπανία. Αν μιλάς αγγλικά ανοίγουν όλες οι πόρτες. Όλοι μιλούν εδώ».

Καταλήγοντας ο Ανδαλουσιάνος κίπερ σχολίασε: «Έχουμε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης για το σπίτι, αλλά μπορούμε κι εκτός αρκεί να πηγαίνουμε σε διαφορετικές ώρες κι όχι περισσότερα από δύο άτομα. Πιστεύω ότι στα μέσα Μαΐου, αν δεν χειροτερέψει η κατάσταση, το πρωτάθλημα μπορεί να αρχίσει ξανά».

Scroll Up