Από δω και πέρα, απλά απολαύστε τη συνέχεια…

Συντάκτης: Δεν υπάρχουν Σχόλια Share:

Ας αρχίσουμε από τα αυτονόητα. Η πρόκριση του Άρη στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από δέκα χρόνια, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Ανεξάρτητα από το πώς θα καταλήξει η σεζόν στον συγκεκριμένο θεσμό.

Προφανώς κι έχετε διαβάσει ήδη αναλύσεις, τακτικές, επιλογές ενδεκάδες και άλλα τέτοια. Δεν έχω διάθεση να σας κουράσω με τέτοια στοιχεία. Εγώ θα πω μόνο το απλό, αυτό που είδε όλη η ποδοσφαιρική Ελλάδα, με εξαίρεση τον αθλητή Χαρίση. Από το συγκεκριμένο ζευγάρι πέρασε μακράν η καλύτερη ομάδα. Η πιο ποιοτική, εκείνη με το καλύτερο υλικό. Το σύνολο, που σε δύο ματς προσπάθησε να παίξει μπάλα κι όχι να καταστρέψει ή να «κλέψει» κάτι. Τόσο απλά τα πράγματα. Κι επειδή λένε ότι το ποδόσφαιρο δεν είναι… δίκαιο παιχνίδι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, άνετα μπορούμε να πούμε ότι αποδόθηκε δικαιοσύνη.

Στο σύνολο των 180 λεπτών, συν τις όποιες καθυστερήσεις, μόνο μία ομάδα φάνηκε ότι το ήθελε περισσότερο, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς, το παραδέχθηκε και ο προπονητής του Ατρόμητου. Ο στόχος επετεύχθη και τώρα πάμε στον επόμενο…

Από εκεί και πέρα, ο Άρης έχει μπροστά του τρία ματς για να μπορέσει να κάνει πιο εύκολη τη ζωή του στα πλέι οφ. Να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς, να μπει με διαφορά από τον έκτο και να μπορέσει γρήγορα-γρήγορα να καθαρίσει με το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Θέλω να σταθώ σε κάτι άλλο. Έχοντας περάσει δύσκολα χρόνια, ο σύλλογος βλέπει μπροστά του φως. Ο κόσμος απέκτησε ξανά όραμα, βλέπει κάτι να γίνεται. Παρακολουθεί ένα σύνολο με συγκεκριμένο πλάνο, έναν προπονητή, ο οποίος σε συνεργασία με τον αθλητικό διευθυντή έχουν βάλει μια τάξη στο αγωνιστικό. Η εικόνα και τα αποτελέσματα είναι ο «καθρέφτης». Κι επιπλέον… Ο Άρης απαρτίζεται από ένα σύνολο παικτών, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία, εκτός από μεγάλη αγωνιστική ποιότητα έχουν, κι αυτό που λέμε, χαρακτήρα. Πολύ σπουδαίο στοιχείο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Όλα αυτά θα πρέπει, ο καθένας, από το δικό του μετερίζι, να τα προστατέψει. Φαίνεται πως γίνεται κάτι καλό κι αυτό δεν αποτελεί αβάντα σε κανέναν. Το βλέπουμε όλοι μας.

Και να έχουμε όλοι κάτι στο μυαλό μας. Ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα, η χρονιά εκτός απροόπτου θα είναι πετυχημένη. Τα ευρωπαϊκό εισιτήριο, σχεδόν το έχει πάρει η ομάδα. Είναι ήδη στα ημιτελικά του Κυπέλλου. Και στο μυαλό των υπολοίπων, έχει επιστρέψει για τα καλά στους «μεγάλους». Όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό πλην του Μέλο Περέιρα. Από δω και πέρα, απλά απολαύστε τη συνέχεια…

Scroll Up