ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το πλάνο του Άρη για τη νέα χρονιά. Το ρόστερ και το μπάτζετ!

Συντάκτης: Share:
Σύσκεψη κορυφής στον Άρη. Τι αποφάσισαν Καρυπίδης-Χαριστέας!

Ενδεχομένως να είναι κάπως πρώιμο από τη στιγμή που κανείς δεν ξέρει πως θα ολοκληρωθεί η σεζόν. Αν, και πότε, θα ξαναρχίσει για την ακρίβεια.

Με τα δεδομένα που υπάρχουν, στη χειρότερη των περιπτώσεων ο Άρης θα παίξει στην Ευρώπη. Στην καλύτερη, θα πάρει το… καλό εισιτήριο για το Europa League.

Θόδωρος Καρυπίδης και Άγγελος Χαριστέας έχουν κάνει μια πρώτη κουβέντα για την επόμενη σεζόν, πώς θα κινηθούν με το ρόστερ, πόσο θα είναι τα μπάτζετ, τι… είδους παίκτες θα κυνηγήσουν και γενικά πώς ακριβώς θα είναι ο Άρης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Εισήγηση Χαριστέα ο Ένινγκ, θέμα του Καρυπίδη πλέον

Ο Άγγελος Χαριστέας έχει εισηγηθεί την παραμονή του Μίχαελ Ένινγκ έχοντας εξηγήσει το σκεπτικό του στον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ. Οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο στάδιο, προφορική συμφωνία πιθανότατα υπάρχει, αλλά ο Καρυπίδης δεν έχει δώσει ακόμη εντολή να πέσουν οι υπογραφές. Χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια πως η δουλειά «χαλάει».

Πέφτει το μπάτζετ, όχι η ποιότητα

Το φετινό μπάτζετ του Άρη ξεπερνά τα 5.5 εκατ. ευρώ. Στόχος είναι το νούμερο αυτό να μειωθεί την επόμενη σεζόν. Κι όταν λέμε να μειωθεί δεν εννοούμε, για παράδειγμα, κατά 500.000 ευρώ, αλλά παραπάνω. Με μπούσουλα τη φετινή σεζόν και τα έσοδα που υπήρξαν, αν δεν αλλάξει κάτι συγκλονιστικά την επόμενης σεζόν, δεν υπάρχει δυνατότητα το μπάτζετ να παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Πρέπει να πέσει για να μπορεί να εξυπηρετηθεί. Έτσι, όπως όλα δείχνουν τα διαθέσιμα χρήματα για τη δημιουργία ρόστερ την επόμενη σεζόν θα είναι λιγότερα, αλλά στόχος παραμένει η δημιουργία ενός συνόλου με ποιότητα και την ίδια φιλοσοφία με το φετινό.

Το πλάνο για ρόστερ και παίκτες

Το μπάτζετ της επόμενης σεζόν δεν… σηκώνει πολλά μεγάλα συμβόλαια όπως φέτος, ούτε υπάρχει η πολυτέλεια να υπάρχουν παίκτες που πληρώνονται πολλά και προσφέρουν ελάχιστα. Το ιδεατό σενάριο, όπως έχει αναλυθεί από τον Χαριστέα στον Καρυπίδη είναι το εξής: η δημιουργία μιας «δυνατής» ενδεκάδας, με 3-4 εναλλακτικές υψηλού επιπέδου κι από εκεί και πέρα συμπλήρωμα του ρόστερ με παίκτες… εργάτες και 5-6 παιδιά από τα τμήματα υποδομής, που ήδη εδώ και καιρό κάνουν προπονήσεις με την ανδρική ομάδα.

Σε ό,τι αφορά στους παίκτες που θα αποκτηθούν εννοείται πως δεν θα γίνουν οι τρέλες του περασμένου καλοκαιριού, αλλά θα πρόκειται για ποδοσφαιριστές που μένουν ελεύθεροι από τις ομάδες τους, ενώ προτεραιότητα δίνεται σε εκείνους, που ενδεχομένως θα μπορούν να αγωνιστούν σε περισσότερες από μία θέσεις.

Scroll Up