Αυστραλία: Κεντρικό πρόσωπο ο Τζέγκο!

Συντάκτης: Share:

Ο Τζέγκο του Άρη παραμένει στο επίκεντρο, μετά την εμφάνισή του στον αγώνα της Αυστραλίας με τη Σαουδική Αραβία.

Ο μέσος των Κιτρινόμαυρων μίλησε σε αυστραλιανά ΜΜΕ για την πορεία των Καγκουρό προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη προσπάθεια για πρόκριση στην τελική φάση.

«Όλα είναι κοντά, αλλά μιλάμε για την τελική φάση της πρόκρισης σε Παγκόσμιο Κύπελλο», είπε ο Τζέγκο και συνεχίζοντας πρόσθεσε: «Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες, είναι πολύ ανταγωνιστικά. Πάντα έτσι ήταν στην Ασία. Πάντα ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο, αλλά εμείς εστιάζουμε σε αυτό που έχουμε μπροστά μας και είναι το επόμενο παιχνίδι. Αυτό κάναμε σε όλη την προκριματική φάση».

Επεσήμανε ακόμη πως…: «Ξέρουμε τι διακυβεύεται. Κάθε φορά που ερχόμαστε στην εθνική ομάδα, εστιάζουμε στο επόμενο παιχνίδι. Δεν θέλουμε να εμπλακούμε πολύ στη μεγάλη εικόνα ή στο τι συμβαίνει γύρω μας και τι λέγεται».

Για τα παιχνίδια που προηγήθηκαν, με Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία, τα οποία έμειναν στο 0-0 σχολίασε: «Χρειαζόμασταν ένα… κλικ για να κερδίσουμε εκείνα τα κρίσιμα παιχνίδια. Είναι δύο παραδοσιακά ποδοσφαιρικά έθνη. Προσπαθήσαμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Σε μεγάλα διαστήματα ήμασταν κυρίαρχοι, αλλά συχνά είναι οι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και «αποφασίζουν» για τα παιχνίδια. Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης και το γνωρίζουμε καλά. Ξέρουμε ακριβώς σε τι πρέπει να βελτιωθούμε και είναι να δουλέψουμε πάνω σε αυτά και να φροντίσουμε να τα εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατό».

Για το ματς με την Κίνα που θα γίνει στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μιας και λόγω κορωνοϊού υπάρχουν περιορισμοί στην ασιατική χώρα, ο Τζέγκο ανέφερε: «Είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλεονέκτημα να παίζεις εντός έδρας, μπροστά στον κόσμο σου. Έχουμε βιώσει και τις δύο όψεις του νομίσματος σε αυτό, έχοντας παίξει εντός έδρας αγώνες εδώ στη Μέση Ανατολή και μετά στο Σίδνεϋ εναντίον της Σαουδικής Αραβίας. Το είδαμε και απέναντι στην Ιαπωνία. Είναι σίγουρα ένας παράγοντας που επηρεάζει».