Αυτά ζήτησε η ΟΥΕΦΑ για να δώσει άδεια στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Συντάκτης: Share:

Σχεδόν εννιά ώρες διήρκησε η επιθεώρηση της ΟΥΕΦΑ στο Κλεάνθης Βικελίδης. Ξεκίνησε από τις 10 το πρωί και ολοκληεώθηκε γύρω στις 19:00. Ο έλεγχος ήταν εξονυχιστικός και η αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετά πράγματα, μικρά ή μεγάλα, που θα πρέπει να γίνουν ώστε να δοθεί άδεια για το Europa League.

Εκ μέρους της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας ήταν ο Ιταλός επιθεωρητής σταδίων της ΟΥΕΦΑ, Ντανίλο Φαλικιόνε, συνοδευόμενος από τον Βαγγέλη Μαχαίρα, του τμήματος διεθνών σχέσεων της ΕΠΟ. Από Άρη ήταν ο διευθυντής γραφείων Αντώνης Τσαλουχιδης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας, Παντελής Ζουμπούλης και ο Βαγγέλης Παντζαρτζιδης, υπεύθυνος των έργων.

Σε ό,τι αφορά στις παρεμβάσεις και τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν, είναι πολλές σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές της ΟΥΕΦΑ. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ασφάλεια των θεατών. Ζητήθηκαν συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να γίνουν στο κομμάτι της πρόσβαση στο γήπεδο, στην είσοδο στις θύρες, στις τουαλέτες σε όλες τις θύρες, καθώς και στη δημιουργία ιατρείων και εξόδων κινδύνουν σε όλες τις κερκίδες.

Από εκεί και πέρα θα “φρεσκαριστεί” το γήπεδο εσωτερικά και εξωτερικά γενικώς. Στα αποδυτήρια, για παράδειγμα, θα πρέπει να βελτιωθούν όλοι οι χώροι . Ιατρείο γηπέδου, ντόπινγκ κοντρόλ, γραφείο παρατηρητή και διαιτητών θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις νέες οδηγίες της ΟΥΕΦΑ .

Επίσης στο κομμάτι της ενημέρωσης, είναι απαραίτητη μία αίθουσα τύπου 50 θέσεων, ενώ έγινε έλεγχος και στα νέα δημοσιογραφικά θεωρεία που δημιουργούνται στη θύρα 9. Συζητήθηκαν επίσης θέματα πάρκινγκ για τα ματς, ενώ έγινε επιθεώρηση και στις νέες θέσεις vip στη θύρα 7.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλες οι εργασίες γίνονται στην προοπτική το γήπεδο να πάρει άδεια και για τους ομίλους του Europa league. Η ΟΥΕΦΑ έδωσε τις κατευθύνσεις της και από αύριο (20/5) τα συνεργεία θα… πάρυν φωτιά.

Από την ΠΑΕ Άρης εκτιμούν ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες, έστω κι αν το χρονοδιάγραμμα είναι πιεστικό. Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου η ΟΥΕΦΑ μάλλον θα βρεθεί στο γήπεδο για νέα επιθεώρηση, αλλά μέχρι τότε θα υπάρχει ενημέρωση ανα τακτά διαστήματα για την πρόοδο των εργασιών .