Βγήκε η απόφαση του CAS για Ντουρμισάι για την ΕΠΟ – Τι σημαίνει για τον Άρη

Συντάκτης: Share:

Η ΠΑΕ Άρης περιμένει την απόφαση του CAS για την υπόθεση Ντουρμισάι, προκειμένου να “μάθει” αν θα μπορέσει να κάνει μεταγραφές το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την τελευταία… αναβολή που έδωσε το διεθνές διαιτητικό δικαστήριο, απόφαση ίσως υπάρξει μέχρι τις 10 Ιουνίου. Ωστόσο σε ό,τι αφορά στην προσφυγή της ΕΠΟ για την ίδια υπόθεση, το CAS αποφάσισε!

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα soccerplus:…

Σε βάρος της ΕΠΟ έχει επιβληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA πρόστιμο 500.000 ελβετικών φράγκων δυνάμει της απόφασης FIFA DC 200193 για παραβίαση του άρθρου 15 του Πειθαρχικού Κώδικα FIFA (υπόθεση Ντουρμισάι). Κατά της άνω απόφασης ασκήθηκε έφεση ενώπιον του CAS.

Σύμφωνα με την απόφαση του CAS 2020/A/7251, η σχετική έφεση της ΕΠΟ έγινε μερικώς δεκτή. Η ΕΠΟ υποχρεούται να καταβάλλει στην FIFA το συνολικό ποσόν των 500.000 ελβετικών φράγκων, πρακτικά όμως μόνο τα 150.000 ελβ. φρ. από αυτά είναι άμεσα απαιτητά, καθώς η καταβολή των υπολοίπων 350.000 ανεστάλη δοκιμαστικά επί τετραετία. Μετά το πέρας της χρονικής περιόδου αυτής και υπό την προϋπόθεση ότι εν τω μεταξύ η ΕΠΟ δεν θα υποπέσει σε παρόμοια παράβαση, η υποχρέωση καταβολής του ποσού αυτού αποσβένεται πλήρως.

Ενδεχομένως το γεγονός ότι το CAS απεφάνθη για την ΕΠΟ να είναι προπομπός απόφασης και για τον Άρη. Όπως το ίδιο μπορεί να σημαίνει και η… αλλαγή ποινής στην ομοσπονδία.