Εδώ θα παίξουν ο Άρης με την ΑΕ Λεμεσού στην Κύπρο (pics)

Συντάκτης: Share:

Την 1η Αυγούστου ο Άρης θα ταξιδέψει στην Κύπρο για το δεύτερο παιχνίδι με την ΑΕ Λεμεσού, το οποίο όμως θα διεξαχθεί στη Λάρνακα.

Κι αυτό διότι το Τσίρειο Στάδιο έχει πρόβλημα φωτισμού και η UEFA δεν έδωσε άδεια για την χρησιμοποίησή του. Έτσι η αναμέτρηση θα γίνει στο γήπεδο της ΑΕΚ Λάρνακας, χωρητικότητας 7.198 θεατών.

Το γήπεδο ονομάζεται «ΑΕΚ Αρένα – Γεώργιος Καραπατάκης» προς τιμή του πατέρα του προέδρου της ΑΕΚ κατά την προεδρία του οποίου οικοδομήθηκε το στάδιο, Άντρου Καραπατάκη.

Το ΑΕΚ Αρένα κατασκευάστηκε σε γη που ανήκει στο Γυμναστικό Σύλλογο Ζήνων (ΓΣΖ) και κατόπιν συμφωνίας δόθηκε στην ΑΕΚ, όπου και ανήκει το γήπεδο, η οποία το κατασκεύασε με δικά της έξοδα. Την ευθύνη ανέγερσής του είχε η εταιρεία Balltown Holdings (Public) Ltd, που ιδρύθηκε για τον σκοπό αυτόν από το σωματείο της ΑΕΚ.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε την κατασκευή του γηπέδου σε δύο φάσεις. Η πρώτη φάση ξεκίνησε στις 7 Σεπτεμβρίου 2015. Αρχικά θα κατασκευάζονταν μόνο οι 3 από τις 4 κερκίδες. Ωστόσο, στην πορεία υλοποίησης του έργου, δόθηκε εντολή να κατασκευαστεί και η τέταρτη κερκίδα.

Το στάδιο εγκαινιάστηκε στις 17 Οκτωβρίου 2016 με τον αγώνα ΑΕΚ – Άρης Λεμεσού στα πλαίσια της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας 2016-17. Τα επίσημα εγκαίνια έγιναν στις 27 Νοεμβρίου 2016 Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Το πρώτο παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης πραγματοποιήθηκε στις 29 Ιουνίου 2017 στα πλαίσια του Α΄ προκριματικού γύρου του Europa League 2017-18 όταν η ΑΕΚ αντιμετώπισε την Λίνκολν Ρεντ Ιμπς ΦΚ.

Το γήπεδο στην τελική του μορφή θα έχει χωρητικότητα 8000 θέσεων. Το κόστος της κατασκευής του γηπέδου εκτιμάται σε περίπου €8,5 εκατομμύρια, εκ των οποίων το €1 εκατομμύριο προήλθε από την αγορά μετοχών από τα Μέλη και τους φίλους της ΑΕΚ.

Η Δυτική κεντρική εξέδρα ονομάστηκε Γεώργιος Καραπατάκης (1885 θέσεων), η Ανατολική εξέδρα AJK Group (2008 θέσεων), η Νότια εξέδρα Πετρολίνα (1706 θέσεων) και η Βόρεια εξέδρα Λάρνακα (1704 θέσεων).

Κάθε εξέδρα χωρίζεται σε διάφορα τμήματα που φέρουν τις ονομασίες περιοχών και χωριών της επαρχίας Λάρνακας.

Δείτε Επίσης

Scroll Up