Η φυσιολογική κατάληξη των πραγμάτων, η αντίδραση και ο Χαριστέας

Συντάκτης: Χωρίς σχόλια Share:

Κακά τα ψέματα, μετά το τέλος του χθεσινού αγώνα στο Βόλο, δεν υπήρχε άλλος δρόμος. Ο Σάββας Παντελίδης αποφάσισε να βγει μπροστά, να αναλάβει τις ευθύνες του, αλλά αυτή τη φορά να το προχωρήσει κι ένα βήμα παραπάνω. Δηλαδή να παραιτηθεί.

Όσοι ήμασταν χθες στο Βόλο, έξω από τα αποδυτήρια αναμένοντας την αποχώρηση και στη συνέχεια την αναχώρηση της αποστολής είχαμε αντιληφθεί πως η σημερινή εξέλιξη, με την αποδοχή της παραίτησης του Αθηναίου τεχνικού από τον Θόδωρο Καρυπίδη ήταν μάλλον μια φυσιολογική κατάληξη. Δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του προπονητή, ούτε να γνωρίζω αν είχε αποφασίσει να φύγει ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του χθεσινού αγώνα. Το μόνο βέβαιο είναι πως εδώ και κάποιες εβδομάδες φαινόταν πως ή θα το… γύριζε ή θα έπρεπε να έρθει ένα ταρακούνημα.

Για το αν είναι καλός προπονητής ή όχι ο Παντελίδης, ο κάθε ένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη, η οποία σε κάθε περίπτωση είναι υποκειμενική. Πολλές φορές δεν αρκεί το να διαχειρίζεσαι καλά έναν αγώνα, αλλά θα πρέπει να βρεις τρόπους να διαχειριστείς και κάποιες καταστάσεις μέσα στην ομάδα.

Είναι δεδομένο πως ο 54χρονος τεχνικός έχει παράπονα από ποδοσφαιριστές του. Χθες για παράδειγμα ήταν καθαρά ένα παιχνίδι το οποίο το κερδίζεις με προσωπικότητα. Ο Άρης δεν την είχε και ίσως ο προπονητής να θεωρεί ότι κάποιοι δεν είχαν διάθεση να τη βγάλουν. Δικαίωμά του, αλλά όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο της σκέψης, είτε μπορείς να το αποδείξεις είτε όχι, τότε δεν υπάρχει άλλος δρόμος παρά η αποχώρηση. Ο Παντελίδης θα πρέπει να φύγει σαν φίλος διότι έτσι επιτάσσει η λογική και η σωστή αντίδραση μιας μεγάλης ομάδας.

Πάμε στην επόμενη ημέρα… Πολύ νωρίτερα απ’ ότι μπορεί να πίστευε ακόμη και ο ίδιος, ο Άγγελος Χαριστέας καλείται να διαχειριστεί μια κρίση στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πρώτη αντίδραση είναι να μαζέψει όλους τους παίκτες να τους μιλήσει. Προφανώς και στόχος του είναι από τη μία να αντιληφθεί (αν δεν το έχει ήδη αντιληφθεί) τι «παίζει», ίσως να ζητήσει να μάθει συγκεκριμένα πράγματα και στη συνέχεια να τους βάλει σε μια διαδικασία να σκεφτούν και να καταλάβουν ότι αν χρειαστεί θα ληφθούν και γενναίες αποφάσεις. Δίχως απειλές και φανφάρες. Το φυσιολογικό δηλαδή.

Από εκεί και πέρα σαφώς και είναι στοίχημα η επιλογή του νέου προπονητή. Πας για Έλληνα, πας για ξένο; Μεγάλο σε ηλικία κι έμπειρο ή μικρό, με νέες ιδέες και σκέψεις και μεγάλη διάθεση για διάκριση. Ήδη Καρυπίδης και Χαριστέας την… ψάχνουν. Λογικά η τελική απόφαση δεν θα αργήσει.

ΥΓ: Μηνύματα…

Δείτε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Scroll Up