Η υπόθεση Μούτο, τα λεφτά, η διαπραγμάτευση και το φιλικό που δεν έπαιξε

Συντάκτης: Share:

Ο Άρης έχει καταλήξει σε πρώτη φάση στον εκλεκτό του για την επιθετική γραμμή κι αυτός είναι ο Ιάπωνας, Γιοσινόρι Μούτο. Παρ’ όλ’ αυτά το θέμα δεν έχει κλείσει ακόμη και ο λόγος έχει να κάνει περισσότερο με τις… σχέσεις του παίκτη με την Νιουκάστλ.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής έχει συμβόλαιο για έναν χρόνο ακόμη, το οποίο προβλέπει 54.000 λίρες την εβδομάδα (!) Η αγγλική ομάδα θέλει να αποδεσμευθεί από αυτό, από τη στιγμή που ο παίκτης δεν υπολογίζεται και πάνω εκεί προφανώς γίνεται μία κουβέντα.

Δημοσιεύματα στην Αγγλία έκαναν λόγο για πρόταση δανεισμού του από τον Άρη, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ευσταθεί μιας και όπως προαναφέραμε απομένει μόνο ένας χρόνος στο συμβόλαιο. Εικάζεται ότι σύντομα θα βρεθεί λύση, ο Μούτο θα πάρει μία αποζημίωση, θα μείνει ελεύθερος και στη συνέχεια θα υπογράψει στους Κιτρινόμαυρους.

Βέβαια, πολλά θα εξαρτηθούν από την στάση της Νιουκάστλ, η οποία δεν έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της, στο κομμάτι που αφορά στη λύση του συμβολαίου του παίκτη, καθώς η διαρροή περί οικονομικών αξιώσεων, ίσως και να είναι μέρος της τακτικής της. Άλλωστε, επί της ουσίας οι Άγγλοι καίγονται για να αποδεσμευθούν από το συμβόλαιό του.

Τονίζεται πάντως ότι συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις της Νιουκάστλ, αν και χθες έμεινε εκτός αποστολής από το φιλικό παιχνίδι κόντρα στην Ρόδεραμ.