Ιωαννίδης : “Η ελληνική νομοθεσία καλύπτει τον Άρη για το ban από την FIFA”

Συντάκτης: Share:
Έπιασε δουλειά η «κόκκινη» μονταζιέρα μετά την... σφαλιάρα του CAS

O δόκτωρ αθλητικού δικαίου Γρηγόρης Ιωαννίδης, Θεσσαλονικιός στην καταγωγή αλλά επί χρόνια κάτοικος Αγγλίας και με τεράστια εμπειρία σε νομικές υποθέσεις στο CAS μίλησε στον FOCUS FM 103,6 και σχολίασε την επικείμενη προσπάθεια δικαίωσης του Άρη μετά την τιμωρία που του επέβαλλε η FIFA για απαγόρευση μεταγραφών.

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ιωαννίδης για το θέμα του Άρη :

Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, έχουμε ένα κατεστημένο για την νομολογία της ΦΙΦΑ. Δεν κάνει διαχωρισμό η ΦΙΦΑ σε παλαιά και νέα εταιρεία. Αυτές οι αποφάσεις για τον Άρη λένε μέσα από την ΦΙΦΑ χρησιμοποιεί το ίδιο γήπεδο, το ίδιο σήμα και αρκετά ακόμα.

Αυτό έρχεται ενάντια στο δίκαιο των επιχειρήσεων. Όταν δημιουργείται μια νέα εταιρεία, ένα νέο ΑΦΜ που ουσιαστικά είναι ένα νέο πιστοποιητικό γέννησης. Δεν μπορείς να τους βάλεις δυο ανθρώπους και να τους «κολλήσεις» μαζί. Υπάρχει ένα πέπλο, μια κουρτίνα ανάμεσα στην παλιά και την καινούργια ΠΑΕ Άρης. Ο μόνος λόγος για να σηκώσεις αυτό το πέπλο, είναι για να δεις αν υπάρχει κάποιο αδίκημα. Αν δεν υπάρχει κάποιο αδίκημα, δεν υπάρχει λόγος για να το σηκώσεις αυτό το πέπλο.

Φυσικά μετράει η επιχειρηματολογία του Άρη και σε τελική ανάλυση θα υπάρξει μια σύγκρουση. Η ΦΙΦΑ λέει δεν ξεχωρίζω τις ομάδες και αφού συμμετέχεις στο πρωτάθλημα συμφωνείς με τους κανόνες μου. Ο Άρης όμως από την πλευρά του θα πει ότι δεν μπορώ να αγνοήσω το ελληνικό δίκαιο, γιατί έχει διαφορά από αυτό της ΦΙΦΑ.
Αν δεν το επιτρέπει η ελληνική νομοθεσία και το τραπεζικό σύστημα δεν γίνεται να μεταφερθούν χρήματα από ένα ενεργό ΑΦΜ σε ένα μη ενεργό.

Δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο συγκεκριμένο. Η δική μου επιθυμία είναι γιατί έχω ασχοληθεί με πολλές ομάδες και αθλητές εδώ στην Λοζάνη. Πρέπει να υπάρξει καθαρότητα και δικαιοσύνη στην Ελλάδα, για να μην χρειάζεται να πηγαίνουν στο CAS. Έχει βγάλει κακό όνομα η Ελλάδα, για να το πω και πιο λαϊκά.

Scroll Up