Και οι μικροί στο «μικροσκόπιο» του Μάντζιου

Συντάκτης: Share:

Στις μεγάλες ομάδες, που έχουν υψηλούς στόχους, εκείνο που μετράει σε πρώτη φάση είναι το αποτέλεσμα. Προφανώς κι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό.

Δε σημαίνει όμως ότι τελείως… εκτός βγαίνει και ο σχεδιασμός για την «παραγωγή» παικτών. Πολύ σημαντικό στοιχείο, το οποίο δεν είναι αδιάφορο στους ανθρώπους του Άρη.

Καταρχάς, στις προπονήσεις των μεγάλων συμμετέχουν ήδη αρκετά παιδιά, που μπορεί αυτή τη στιγμή να μην είναι… προτεραιότητα για ενδεκάδα ή ακόμη και για αποστολή, αλλά έχουν επαγγελματικά συμβόλαια και η ομάδα ποντάρει σε αυτούς. Και είναι πάντα στο… μικροσκόπιο της τεχνικής ηγεσίας και δη του Άκη Μάντζιου.

Οι Μπαγκαλιάνης και Μπακούτσης θεωρούνται ξεχωριστές περιπτώσεις από την άποψη ότι είναι… παλιοί μικροί, ενώ αμφότεροι πέρσι στα πλέι οφ, πήραν παιχνίδια στα πόδια τους και είναι ελαφρώς πιο έμπειροι. Από εκεί και πέρα υπάρχει ο Τσαγκαλίδης, που από πέρσι είναι επαγγελματίας, καθώς και οι Σενγκέργκης, Μαρμαρίδης και Χατζηπιρπιρίδης, οι οποίοι υπέγραψαν το καλοκαίρι επαγγελματικά συμβόλαια, αλλά και οι Αντέμ-Μαρτίνης, που προστέθηκαν στο έμψυχο δυναμικό.

Η πληρότητα στο ρόστερ «υποχρεώνει» πολλές φορές τον τεχνικό του Άρη να μην τους χρησιμοποιεί στα εσωτερικά διπλά που γίνονται, αλλά αυτό δε σημαίνει πως η ομάδα δεν δουλεύει μαζί τους. Ίσα-ίσα, σχεδόν μετά από κάθε προπόνηση μένουν στο γήπεδο για έξτρα δουλειά, προκειμένου να βελτιώσουν τις αδυναμίες τους.

Επιπλέον, στόχος του Άκη Μάντζιου είναι, σε κάθε ευκαιρία να παρακολουθεί και τα τμήματα υποδομής.