Κεφάλαιο «Καμαρά-μεσοεπιθετικοί»

Συντάκτης: Share:

Ο Αμπουμπακάρ Καμαρά ήταν η μεγάλη καλοκαιρινή επένδυση του Θόδωρου Καρυπίδη για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Και είναι αλήθεια πως εδώ και πολλά χρόνια ο Άρης ψάχνει έναν επιθετικό που θα έχει το εύκολο γκολ. Δηλαδή θα βάζει την μπάλα στα δίχτυα.

Έπειτα από έξι αγωνιστικές, η στατιστική λέει πως ο Μαυριτανός επιθετικός έχει ένα γκολ και έξι τελικές προσπάθειες, δηλαδή μέσο όρο μία τελική ανά αγώνα. Αριθμός που μάλλον δεν είναι ικανοποιητικός και είναι αλήθεια πως οι Κιτρινόμαυροι αναζητούν τους λόγους και τους τρόπους για να αλλάξουν την κατάσταση.

Το πρώτο κομμάτι στο οποίο εστιάζουν οι άνθρωποι της τεχνικής ηγεσίας είναι η προσαρμογή του 26χρονου φορ στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας. Αυτό προφανώς και χρειάζεται χρόνο από τη στιγμή μάλιστα που ο παίκτης δεν ήταν στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Γεγονός είναι πως τα τετ α τετ του Μάντζιου με τον ποδοσφαιριστή ήταν και παραμένουν αρκετά, προκειμένου να γίνει πλήρως κατανοητό τι ακριβώς ζητάει η ομάδα από τον Καμαρά. Έναν ποδοσφαιριστή που αρέσκεται στο να βγαίνει έξω από το κουτί, αλλά αυτό είναι κάτι, που τη δεδομένη στιγμή δεν εξυπηρετεί το αγωνιστικό πλάνο της ομάδας.

Το δεύτερο στοιχείο, το οποίο μάλιστα εδώ και περίπου δύο εβδομάδες, δουλεύεται σε εντατικούς ρυθμούς στις προπονήσεις, είναι η συνεργασία της μεσοεπιθετικής γραμμής με τον Καμαρά. Εκείνο που έχουν εντοπίσει οι άνθρωποι της ομάδας είναι ότι ο 26χρονος παίκτης δεν «τροφοδοτείται» όσο πρέπει από τους μεσοεπιθετικούς. Κάτι που δεν οφείλεται πάντα στο ότι ίσως και να βρίσκεται εκτός θέσης.