ΚΚΕ για Άρη: «Έχει ευθύνες η ΕΠΟ – Να εξηγηθεί άμεσα το σκεπτικό της απόφασης»

Συντάκτης: Share:

Το αθλητικό τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ πήρε θέση και αυτό, με τη σειρά του, για το -6 και τη σκανδαλώδη αδικία σε βάρος της ΠΑΕ Άρης.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Οι εξελίξεις  επιβεβαιώνουν, αυτό που πάντα τονίζει το ΚΚΕ, ότι δηλαδή το “ποδόσφαιρο των επιχειρηματιών” παίζεται στο παρασκήνιο, στις αίθουσες των δικαστηρίων, των διαφόρων είδους επιτροπών, ακόμα και των υπουργείων, και πάντως οπουδήποτε αλλού εκτός από το γήπεδο.

Ο φίλαθλος κόσμος, που έχει σιχαθεί αυτή τη σαπίλα με τις κόντρες των μεγαλοεπιχειρηματιών, που καθορίζουν τις τύχες των ομάδων, των μάνατζερ που καθορίζουν τις τύχες των ποδοσφαιριστών, να μην στοιχηθεί πίσω από τις επιδιώξεις τους, που όπως είναι γνωστό δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο του αθλητισμού.

Σε σχέση με την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ χρειάζεται να εξηγηθεί άμεσα το σκεπτικό της απόφασης της αφαίρεσης βαθμών στην ομάδα του ΑΡΗ λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Έχει ευθύνες για αυτό η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αποκτά μεγαλύτερη σημασία η θέση του ΚΚΕ ότι πρέπει οι ΠΑΕ να ενταχθούν άμεσα στο Υπουργείο Ανάπτυξης, για να ελέγχονται, όπως όλες οι Ανώνυμες Εταιρείες και να μην έχουν ξεχωριστή αντιμετώπιση. Μια θέση που σταθερά προτείνει το ΚΚΕ τα τελευταία χρόνια και σταθερά καταψηφίζεται από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.