Ματίγια: «Έχω αφήσει τα δύσκολα πίσω μου»

Συντάκτης: Share:

Ο Χαβιέ Ματίγια, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα του Άρη με τον ΟΦΗ, αναφέρθηκε στη νίκη της ομάδας του, την δική του απόδοση, αλλά και στη αγωνιστική αναγέννησή του.

Σχολιάζοντας το ματς είπε: «Παίξαμε καλά μέχρι να δεχτούμε το γκολ. Μετά μας πήρε από κάτω. Το σημαντικό είναι ότι καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη. Είναι έντονα τα συναισθήματα. Αξίζαμε τους τρεις βαθμούς, ήμασταν καλύτεροι σε όλο το παιχνίδι. Σημασία έχει ότι κερδίσαμε και πως είμαστε πιο κοντά στον στόχο μας».

Για την αντίδραση του Άρη: «Παίζαμε καλά από την αρχή. Στο γκολ και το χαμένο πέναλτι άλλαξε λίγο ο ρυθμός μας. Αλλά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού το πιστεύαμε. Στο ημίχρονο μιλήσαμε μεταξύ μας. Είπαμε ότι μπορούμε να βάλουμε και δύο και τρία γκολ. Εμείς πιστεύαμε ότι αν μείνουμε ήρεμοι θα γυρίσουμε το ματς».

Για τις εκτελέσεις φάουλ: «Προφανώς είναι συνδυασμός ταλέντου και δουλειάς. Παίζει ρόλο η αυτοπεποίθηση που νιώθω εγώ και γενικά στην ομάδα. Όλοι πιστεύουμε περισσότερο»

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Ευτυχισμένος στην ομάδα. Είναι και η οικογένεια μου πολύ καλά. Είναι προτεραιότητα για μένα. Στην ομάδα περάσαμε κάποιες δυσκολίες, αλλά τώρα είναι καλά. Περιμένω την επόμενη χρονιά για να πετύχουμε τους στόχους που θα θέσουμε. Μ’ αρέσει πολύ εδώ».

Για την δική του αγωνιστική αναγέννηση: «Είμαι χαρούμενος. Πέρασα 2-3 δύσκολα χρόνια για μένα. Το να μην μπορείς να κάνεις αυτό που αγαπάς. Δεν μπορούσα να παίζω. Ήταν δύσκολο για μένα. Εδώ νιώθω χαρούμενος και για την ομάδα και γύρω από την ομάδα. Και η χώρα και οι άνθρωποι. Νιώθω ότι έχω αφήσει τα δύσκολα πίσω μου. Είμαι πιο ώριμος έχω πιο πολύ εμπειρία να διαχειριστώ καταστάσεις. Πρώτη φορά εκτός χώρας. Ήταν δύσκολη απόφαση. Το γεγονός ότι ήρθα εδώ και παίζω καλά και με έχουν αγκαλιάσει όλοι, με κάνει πιο πολύ χαρούμενο».

Για το ποιο ήταν πιο ωραίο γκολ, το δικό του ή του Μαρτίνες: «Μοιάζουν τα γκολ. Είμαι χαρούμενος για τον Νίκο. Συνυπήρξαμε στην Μούρθια. Είχε ανάγκη κι αυτός το γκολ. Από τους καλύτερους μου φίλους στην ομάδα. Χάρηκα πολύ για τον Νίκο».

Για την συνεργασία του με τον Σιώπη: «Το σημαντικό είναι να πηγαίνει καλά ομάδα. Παίζουμε στην ίδια θέση, αλλά με διαφορετικά χαρακτηριστικά Παίζουμε καλά είναι αλήθεια, όπως όμως και όλη η ομάδα. Πάντα προσπαθούμε για το καλύτερο. Δεν έχει σημασία ποιος αγωνίζεται. Όλοι θέλουμε το καλό της ομάδας».