Ματίγια στη SFINA.GR: «Είμαστε σε καλό επίπεδο για τα ματς με Αστάνα»

Συντάκτης: Share:

Από τους «παλιούς» του Άρη, ο Χαβιέ Ματίγια, έκανε έναν απολογισμό της μέχρι στιγμής προετοιμασίας της ομάδας, μίλησε για τρία δυνατά φιλικά που έδωσαν οι Κιτρινόμαυροι και τόνισε την αισιοδοξία του για την ετοιμότητα του Άρη ενόψει Αστάνα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την προετοιμασία στην Αυστρία: «Γενικά δουλέψαμε πολύ και αρκετά σκληρά τις τελευταίες εβδομάδες. Έτσι είναι πάντα βέβαια όταν βρίσκεσαι σε περίοδο προετοιμασίας. Στα τρία φιλικά παιχνίδια που δώσαμε αντιμετωπίσαμε ομάδες υψηλού επιπέδου. Σε αυτά τα ματς δείξαμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το τελευταίο φιλικό με την Λοκομοτίβ Μόσχας: «Δεχθήκαμε πολύ νωρίς ένα γκολ από ένα χτύπημα φάουλ, αλλά η ομάδα μας αντέδρασε γρήγορα, ανέβηκε, ήμασταν ανώτεροι από τον αντίπαλο σε ολόκληρο το παιχνίδι και ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο αντιδράσαμε, πετύχαμε δύο γρήγορα γκολ, γυρίσαμε το σκορ και είχαμε τον απόλυτο έλεγχο».

Για το υλικό της ομάδας και την «μοναξιά» του στα χαφ, όσο έλειπαν οι Σάσα και Τζέγκο: «Σε μερικές θέσεις ίσως να χρειαζόμαστε κάποιους παίκτες. Ίσως και στο κέντρο της άμυνας. Στο πρώτο φιλικό ήμασταν μόνο δύο χαφ. Ο Σάσα ήρθε αργότερα, ο Τζέγκο προερχόταν από τραυματισμό, ο με την Λοκομοτίβ ο Σάκιτς έπαιξε στο κέντρο, αλλά δεν είναι η θέση του, μερικές ημέρες ήμουν μόνος μου, αλλά γενικά η ομάδα με τα παιδιά που ήμασταν στην Αυστρία, νομίζω ότι κάναμε καλή δουλειά. Προπονηθήκαμε σκληρά τόσο στην Αυστρία όσο και στη Νάουσα. Νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο για τα παιχνίδια που έρχονται για την Ευρώπη. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είμαστε έτοιμοι».

Για το αν θεωρεί ότι η ομάδα «χρωστάει» κάτι μετά τον περσινό αποκλεισμό από την Κοβαλίβκα:  «Την προηγούμενη σεζόν ήταν κάπως περίεργα γιατί με όλη αυτή την ιστορία με τον κορωνοϊό ήταν ένα παιχνίδι μόνο. Παίξαμε μόνο 90 λεπτά με τον αντίπαλο. Όλα μπορούν να συμβούν μέσα σε 90 λεπτά. Χάσαμε, αλλά πιστεύω ότι πλέον η ομάδα έχει «μάθει» απ’ όσα έγιναν πέρσι, όπως και πριν από δύο χρόνια με την Μόλντε, όπου κάναμε καλή δουλειά στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά δυστυχώς δεν περάσαμε. Φέτος όμως νομίζω ότι είναι η ευκαιρία μας να περάσουμε. Να χαρίσουμε μία νίκη στον κόσμο μας. Απ’ ότι ξέρω μετά από αρκετό καιρό θα μπορέσουν να έρθουν στο γήπεδο κι έτσι θα είναι η ευκαιρία μας να τον ικανοποιήσουμε και να συνεχίσουμε στην Ευρώπη».

Για τα στοιχεία που θα έχει ο νέος Άρης: «Δουλεύουμε σκληρά στις προπονήσεις, να έχουμε διαφορετική τακτική, συστήματα, δηλαδή πολλές επιλογές, Μερικές φορές πιέζουμε ψηλά στο γήπεδο, άλλες φορές πιο χαμηλά. Φέτος προσπαθούμε να δουλέψουμε πολλά συστήματα, ώστε να έχουμε την ευκαιρία όταν κάτι δεν πάει καλά, να μπορούμε να το αλλάζουμε κατά τη διάρκεια των αγώνων. Στα τρία φιλικά που δώσαμε, προσπαθήσαμε να πιέσουμε ψηλά, να έχουμε τον έλεγχο και νομίζω ότι σε αυτά τα πράγματα κάναμε αρκετά καλή δουλειά».

Από την κουβέντα δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στο EURO και την Ισπανία: «Ειλικρινά πριν από το παιχνίδι πίστευα ότι η Ιταλία ήταν ανώτερη από την Ισπανία, γιατί πήγαινε καλύτερα στο EURO. Όμως σε αυτά τα 120 λεπτά που έπαιξαν μεταξύ τους, η Ισπανία ήταν πολύ καλύτερη. Νομίζω ότι αξίζαμε να περάσουμε στον τελικό, αλλά στην διαδικασία των πέναλτι παίζει ρόλο και η τύχη και συνήθως χάνει η ομάδα, που άξιζε να κερδίσει στην κανονική διάρκεια. Πιστεύω όμως ότι στο συγκεκριμένο τουρνουά η Ισπανία έκανε καλή δουλειά, με αρκετούς νεαρούς παίκτες, που έπαιξαν πρώτη φορά σε μεγάλη διοργάνωση και όλοι είμαστε χαρούμενοι με την προσπάθεια και στο μέλλον θα έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε κάποιον τίτλο».